latinica  ћирилица
15/02/2017 |  15:31 ⇒ 15:32 | Autor: RTRS

Brčko: Podržan Nacrt zakona o dopunama Zakona na dohodak

Vlada Brčko distrikta usvojila je danas odluku o odobravanju prijedloga Nacrta zakona o dopunama Zakona o porezu na dohodak.
Vlada Brčko distrikta - Foto: RTRS
Vlada Brčko distriktaFoto: RTRS

Direktor Poreske uprave Brčko distrikta Miodrag Trifković objasnio je da se dopune u tom zakonskom aktu odnose na uvođenje olakšice u vezi s priznavanjem kamate na uzeti kredit pri kupovini stambenog objekta i to, kako je precizirao, kada je riječ o kupovini prve nepokretnosti.

Članovi Vlade na današnjoj sjednici odobrili su smjernice za izradu nacrta zakona o izmjeni Zakona o predškolskom vaspitanju i obrazovanju, kao i smjernice za izradu nacrta zakona o izmjenama Zakona o obrazovanju u osnovnim i srednjim školama u distriktu.

Prema riječima šefa Odjeljenja za obrazovanje Senada Osmanovića, smjernice su usvojene kako bi se lakše angažovala lica po osnovu ugovora o privremenim i povremenim poslovima.

"Važeća zakonska akta zadala su Odjeljenju velike probleme kada je u pitanju angažovanje lica i u praksi se nisu pokazala kao dobra", naveo je Osmanović.

Usvojenim smjernicama lica sa kojim se zaključuje ugovor o obavljanju privremenih i povremenih poslova angažuju se sa evidencija zavoda za zapošljavanje u BiH.

Članovi brčanske izvršne vlasti usvojili su danas i odluku o davanju garancije za sufinansiranje troškova transplantacije bubrega licu čiji su inicijali D.K. iz Brčkog, koja je u skladu sa zahtjevom Fonda zdravstvenog osiguranja distrikta, u ukupnom iznosu od 28.859 evra.

Usvojena je i odluka o davanju garancije za sufinansiranje liječenja, odnosno operacije u Njemačkoj licu čiji su inicijali A.Č, u iznosu do 50.000 evra.

Izvor: SRNA