latinica  ћирилица
17/02/2017 |  12:00 ⇒ 12:12 | Autor: RTRS

Pokušaj diskreditovanja Svjetskog kupa

Ruska Ambasada u Londonu saopštila je danas da je cilj novog dokumentarnog filma britanske medijske kuće Bi-Bi-Si o ruskim fudbalskim navijačima pod nazivom "Ruska huliganska armija" diskreditovanje Rusije i predstojećeg Svjetskog prvenstva čiji je ona domaćin.
Svjetsko prvenstvo 2018. - Foto: Screenshot
Svjetsko prvenstvo 2018.Foto: Screenshot

"Film koji je snimala i emitovala ekipa drugog kanala Bi-Bi-Sija prilično je šokirajući. Stiče se utisak da je cilj sijanje straha u britanskom društvu i upozorenje navijačima da ne idu u Rusiju", navodi se u saopštenju Ambasade.

U saopštenju se ističe da je dokumentarni film zasnovan na "montiranim snimcima" sukoba u kojima su učestvovali "nasilni ruski navijači" u francuskom gradu Marseju.

"Tvorci filma sa državnog britanskog kanala dobro su se potrudili da diskredituju Rusiju i predstojeći Svjetski kup", navodi se u saopštenju i dodaje da je takva kampanja vođena i pred početak Zimskih olimpijskih igara u Sočiju 2014. godine.

Ambasada Ruske Federacije u svom saopštenju napominje da "ljudi skloni nasilju postoje u svakom društvu".

"Tu nema izuzetaka i to se vidi iz prethodnih Evropskih prvenstava. U Rusiji je glavni prioritet osiguranje bezbjednosti na Svjetkom kupu, na osnovu iskustava drugih evropskih država", zaključuje se u saopštenju.

Izvor: SRNA