latinica  ћирилица
17/02/2017 |  21:10 | Autor: RTRS

Zvizdić-Han: BiH napravila veliki reformski zamah

Predsjedavajući Savjeta ministara BiH Denis Zvizdić i komesar Evropske komisije za proširenje i politiku susjedstva Јohanes Han konstatovali su danas da je BiH napravila veliki zamah sa reformama koje su neophodne za rješavanje ekonomskih i socijalnih izazova i ključne za napredak na evropskom putu.
Denis Zvizdić i Јohanes Han (arhiv) - Foto: SRNA
Denis Zvizdić i Јohanes Han (arhiv)Foto: SRNA

Zvizdić i Han zaključili su da je potrebno uložiti napor za prevladavanje svih prepreka koje stoje na tom putu, saopšteno je iz Savjeta ministara BiH.

Zvizdić je informisao Hana o političkoj i ekonomskoj situaciji u BiH i stepenu izvršavanja zadataka iz Upitnika Evropske komisije.

Predsjedavajući Savjeta ministara je na marginama Konferencije o bezbjednosti, koja se održava u Minhenu, upoznao Hana i o posvećenosti BiH regionalnoj saradnji.

On je zahvalio Hanu na korektnom i konstruktivnom pristupu BiH i na pomoći u ispunjavanju uslova na putu ka Evropskoj uniji,

Han je pohvalio napore Savjeta ministara BiH i predsjedavajućeg Zvizdića na konstruktivnom radu i na kontinuiranom jačanju regionalne saradnje.

Izvor: SRNA