latinica  ћирилица
17/02/2017 |  21:17 | Autor: RTRS

Kup Radivoja Koraća: Partizan u polufinalu

Ekipa Partizana posljednji je polufinalista Kupa Radivoja Koraća, pošto je bez većih problema savladala Dunav iz Starih Banovaca u Nišu-80:60.
Košarka - Foto: RTRS
KošarkaFoto: RTRS

Crno-bijeli su lako opravdali ulogu apsolutnog favorita, član Košarkaške lige Srbije bio je ravnopravan rival samo u prvih deset minuta igre, da bi beogradski sastav već do poluvremena najavio siguran trijumf.

Usljed manjih zdravstvenih problema prvog trenera Aleksandra DŽikića, Partizan je sa klupe predvodio njegov pomoćnik Nenad Čanak, dok u sastavu nije bilo prvog plejmejkera Vila Hečera, odnosno Frenka Robinsona i DŽamonta Gordona.

Ipak, da sve ne protekne samo u znaku košarke pobrinuli su se navijači Partizana, pošto su arbitri u dva navrata prekidali susret zbog uvreda upućenih premijeru Srbije Aleksandru Vučiću i porodici predsjednika Crvene zvezde Nebojše Čovića.

Zbog svega je još jednom morao da reaguje kapiten crno-bijelih Novica Veličković, zamolivši navijače da navijaju fer i sportski, pa je susret ubrzo nastavljen.

Crno-bijele je do trijumfa predvodio Mihajlo Andrić sa 17 poena, Adin Vrabac dodao je 13, a Uroš Luković i Nikola Tanasković po deset, s tim da je Tanasković imao i deset uhvaćenih lopti.

S druge strane, u ekipi iz Starih Banovaca najviše se istakao Lazar Zorčić sa 19 poena, dok je jedini preostali dvocifreni pojedinac bio Nemanja Nenadić sa 11.

Partizan će u borbi za finale igrati sa Mega Leksom, koji je nešto ranije takođe rutinski porazio Dinamik, pa ćemo u subotu od 21 čas gledati reprizu prošlogodišnjeg finala, dok drugi polufinalni par čine Crvena zvezda i FMP, a njihov duel na programu je od 17 časova.

Kup Radivoja Koraća:

Mega Leks – Dinamik 84:57

19.30 Partizan – Dunav 80:60

četvrtak:

FMP – Spartak 77:58
Zvezda – Vršac 99:47

Polufinala: subota 17 i 21h

Finale: nedjelja 21h

Izvor: B92