latinica  ћирилица
18/02/2017 |  08:44 ⇒ 12:25 | Autor: RTRS

Mokri i klizavi kolovozi - vozači oprez

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH, zbog slabog snijega u višim i susnježice u nižim predjelima, saobraćaj se odvija po mokrim i klizavim kolovozima, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.
Snijeg na putu - Foto: SRNA
Snijeg na putuFoto: SRNA

U toku je izgradnja vijadukta "Mahovljani" na auto-putu Banjaluka-Doboj /dionica Banjaluka-Prnjavor/, zbog čega je petlja "Mahovljani" zatvorena za saobraćaj, a vozači mogu da koriste petlju "Aleksandrovac".

Izmijenjen je režim saobraćanja na magistralnom putu Klašnice 1-Prnjavor zbog regulisanja ulaza i izlaza vozila gradilišta na magistralni put, a koja su angažovana na izgradnji auto-puta Banjaluka-Prnjavor.

Zbog izlaska mehanizacije koja je angažovana na izgradnji auto-puta Banjaluka-Doboj, izmijenjen je režim saobraćanja na regionalnom putu Prnjavor-Stanari, sekcija Prnjavorska petlja.

Na dionici Brčko-Lončari, u naselju Gorice, zbog radova je izmijenjen režim saobraćanja.

Zbog bušenja i miniranja terena na magistralnom putu M-5, na dionci Rogatica-Ustiprača, u mjestu Dub dolazi do povremene obustave saobraćanja u trajanju od pet do 15 minuta.

Na regionalnim putevima Karanovac-Kneževo, u mjestu Ljubačevo, i putu R-476, dionica Ukrina-Gornja Vijaka, vozila zbog aktiviranog klizišta saobraćaju naizmjenično jednom trakom.

U FBiH vozila saobraćaju po mokrom i mjestimično zasnježenom kolovozu.

Ugaženog snijega ima na planinskim prevojima Makljen /Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje/, Lanište /Ključ-Bosanski Petrovac/, Oštrelj /Bosanski Petrovac-Drvar/, kao i na dionici Gorjevac-Ripač.

Na graničnim prelazima u BiH jutros nema dužih zadržavanja.

Snijeg na planinskim prevojima usporava saobraćaj

Na planinskim prevojima preko Romanije prema Han Pijesku, kao i na kolovozima prema Јahorini, zadržava se snijeg koji pada od prošle noći, a iz preduzeća "Romanijaputevi" apeluju na vozače da voze oprezno.
Tehnički direktor preduzeća "Romanijaputevi" Dragan Buloščić rekao je Srni da su dežurne ekipe na punktovima, a posipači na terenu.

On je potvrdio da imaju dovoljno vozila, radnika i abrazivnog materijala, tako da problema u saobraćanju za sada nema.

"Mi obavezno svako jutro obiđemo sve dionice i bacimo so. Na određenim dionicama, kao što su preko Romanije prema Han Pijesaku i Јahorini, po potrebi se i vraćamo kako bi vozila saobraćala bez zastoja", kaže Buloščić.

U nadležnosti "Romanijaputeva" je održavanje i čišćenje magistralnih i regionalnih puteva u Sarajevsko-romanijskoj regiji, i to od Lapišnice preko Podromanije do Han Pijeska, od Vardišta do Čajniča, a među prioritetima nalaze se oba putna pravca prema Јahorini, preko Pala i Trebevića.

Izvor: SRNA