latinica  ћирилица
18/02/2017 |  16:13 ⇒ 20:19 | Autor: RTRS

U nedjelju oblačno, mjestimično slab snijeg (VIDEO)

U nedjelju jutro i prijepodne u Republici Srpskoj oblačno, mjestimično sa maglom na zapadu i sjeveru.

Sa slabim snijegom od centralnog i južnog pojasa Krajine do istoka i sjeveroistoka, a na jugu suvo uz promjenljivu oblačnost. Tokom dana će biti pretežno suvo uz promjenljivu oblačnost, ponegdje i tmurno. Međutim, još će postojati uslovi za provijavanje snijega u centralnom i južnom pojasu Krajine i planinama na istoku. Prema večeri pretežno suvo, promjenljivo do pretežno oblačno, ponegdje maglovito, a padavine rijetke i slabe, uglavnom u planinama na istoku. Na jugu uz buru promjenljivo oblačno sa sunčanim intervalima, tokom dana će biti uslova za slabu kišu.

Vjetar sjeverozapadni umjerene jačine, tokom dana u slabljenju i skretanju na zapadne i južne smjerove. Na jugu umjerena do jaka bura, popodne u slabljenju.

Јutarnja temperatura vazduha od -2 do 3 stepena Celzijusova, na jugu oko 5, u višim predjelima od -4 stepena. Najviša dnevna temperatura od 2 do 6 stepeni, na jugu oko 8, u višim predjelima oko -1 stepen.

PROGNOZA VREMENA ZA BANjALUKU

Ujutro oblačno, moguće provijavanje snijega. Prijepodne oblačno i suvo, a tokom dana raslojavanje oblačnosti pa će biti promjenljivo oblačno i prohladno, pomalo vjetrovito, uz mogućnost koje pahulje snijega. Popodne smanjenje oblačnosti. Vjetar sjeverozapadni slab do umjeren, popodne u slabljenju. Јutarnja temperatura oko nula stepeni, a najviša dnevna oko 4 stepena.