latinica  ћирилица
18/02/2017 |  20:29 ⇒ 19/02/2017 | 11:37 | Autor: RTRS

Crnadak pisao Hagu, Izetbegović spriječio dostavljanje pisma

Bošnjački član Predsjedništva Bakir Izetbegović naredio je ambasadorki BiH u Hagu Mirsadi Čolaković da ne proslijedi pismo koje je šef diplomatije Igor Crnadak uputio Međunarodnom sudu pravde i u kom ističe da je Izetbegovićeva odluka o pokretanju revizije presude protiv Srbije donijeta izvan institucija BiH i da zbog toga nije pravosnažna.
Igor Crnadak - Foto: SRNA
Igor CrnadakFoto: SRNA

Crnadak je potvrdio ovu informaciju, navodeći da će tim povodom u nedjelju održati konferenciju za novinare poslije razgovora sa članom predsjedništva Mladenom Ivanićem.

- Tačna je informacija, ali do sutra ne bih komentarisao jer je ovo vrlo ozbiljna stvar - rekao je Crnadak za N1.

-Glavna tema konferencije za novinare biće odnos ambasadorke u Hagu. Ako se bude nastavilo sa napadom na institucije, sa paralelizmom i privatizacijom institucija - onda nas to uvodi u još veći problem nego što imamo danas - izjavio je Crnadak, dodajući da će u nedjelju "mnoge stvari biti jasnije".

Crnadak je ipak uspio da dostavi pismo Međunarodnom sudu pravde u Hagu drugim kanalima.

U pismu Crnadak obavještava sud da je Izetbegovićeva odluka donijeta izvan institucija BiH i da zbog toga nije pravosnažna.

U Banjaluci će sutra biti održan sastanak predsjedavajućeg Predsjedništva Mladena Ivanića i ministra spoljnih poslova BiH Igora Crnatka. U ponedjeljak će uslijediti i sastanak lidera opozicije sa predstavnicima zajedničkih institucija BiH iz Republike Srpske, nakon kojeg će biti zauzet stav o najnovijem potezu Bakira Izetbegovića.

Izvor: Nezavisne