latinica  ћирилица
25/02/2017 |  11:38 ⇒ 11:41 | Autor: RTRS

Borenović-Palmer: Raditi na uspostavljanju stabilnog političkog ambijenta

Predsjednik PDP-a Branislav Borenović i direktor Stejt departmenta za jugoistočnu Evropu Metju Palmer saglasili su se da je potrebno predano raditi na uspostavljanju stabilnog političkog ambijenta kroz postojeći institucionalni i ustavni okvir kako bi bile otklonjene prepreke u sprovođenju reformi na evropskom putu BiH.
Borenović-Palmer - Foto: SRNA
Borenović-PalmerFoto: SRNA

Borenović je sinoć u Vašingtonu razgovarao sa Palmerom o aktuelnoj političkoj situaciji u BiH i regionu, te ga upoznao o jednostranom i vaninstitucionalnom djelovanju bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića koje će imati negativne posljedice za stvaranje međusobnog povjerenja i postizanje napretka u društvu.

Borenović učestvuje na konferenciji Međunarodne demokratske unije u Vašingtonu, koja se održava u organizaciji Republikanskog instituta iz tog grada.

Tema konferencije je pobjednička kampanja za predsjednika SAD i agenda nove američke administracije, kao i perspektive i modeli uspješnih političkih kampanja i izazovi sa kojima se susreće savremeno društvo.

Na konferenciji u Vašingtonu učestvuju predstavnici 20 partija centra i desnog centra iz SAD, Velike Britanije, Njemačke, Španije, Švedske, Kanade, Mađarske, Makedonije, Argentine, Slovenije i drugih zemalja, saopšteno je iz PDP-a.

Izvor: SRNA