latinica  ћирилица
27/02/2017 |  11:56 ⇒ 17:45 | Autor: RTRS

Bratunac: Burna sjednica Skupštine opštine (VIDEO)

Burno je bilo na sjednici Skupštine opštine Bratunac. Umjesto dosadašnjih 17 odbornika vladajuće koalicije, danas je većinu činilo samo 13, odnosno po četiri odbornika SDA, DNS, SNS i jedan NDP, što dovodi u pitanje legitimnost skupštine poručuju SNSD-a. Oni su podnijeli i prijedlog da Skupština opštine osudi zahtjev za reviziju presude po tužbi protiv Srbije,koji su podržali dosadašnji članovi vladajuće koalicije, tri odbornika Srpske demokratske stranke i jedan Ujedinjene Srpske. Prijedlog danas nisu podržali odbornici DNS-a, SNS-a i NDP-a.
SO Bratunac - Foto: RTRS
SO BratunacFoto: RTRS

Za SNSD osuda revizije presude protiv Srbije je sasvim logičan potez svih koji se bore za očuvanje Republike Srpske.

Osuđuju i potez bošnjačkih udruženja koji su na adrese svih srpskih odbornika povodom Dana Republike poslali čestitke provokativnog sadržaja.

"Čestitke od Bošnjačkih udruženja su stigle na adrese svih srpskih odbornika u SO Bratunac, pa i tih odbornika iz političkih partija koje nisu glasale za osudu. Mi smo samo tražili da se to osudi kao neprimjeren čin", rekla je to Slavica Јovanović,  šefica Kluba odbornika SNSD Bratunac.

Za osudu nisu glasali odbornici DNS-a, SNS-a i Ujedinjene Srpske, koji zajedno sa SDA čine skupštinsku većinu.

Nije prošao ni prijedlog osude pokretanja revizije presude Srbiji.

"Trebalo je razdvojiti te dvije tačke dnevnog reda, da se izjašnjavamo za jednu ili za drugu. Ali sam isto tako rekao da treba da sačekamo Skupštinu Srpske koja je danas i eventualno možda zakazati neku vanrednu sjednicu SO na kojoj bi raspravljali o tim pitanjima", jasan je Boro Milanović, šef kluba odbornika DNS-a u SO Bratunac.

Tri odbornika SDS-a koji su do danas činili vladajuću koaliciju, podržali su inicijativu SNSD-a.

"Oni su se priključili skupštinskoj većini i vjerovatno će se sa njima obaviti razgovor i oni će se priključiti, jer što je interes opštine oni moraju biti prioritet, a ne interes pojedinaca i klubova", rekao je Nedeljko Mlađenović, načelnik opštine Bratunac.

Predsjednik SO Ćazim Јusupović i odbornici SDA nisu željeli da komentarišu današnja dešavanja u lokalnom parlamentu.