latinica  ћирилица
27/02/2017 |  12:02 ⇒ 22:11 | Autor: RTRS

Doboj: "Veterani Republike Srpske" najavili tužbu protiv Obrena Petrovića (VIDEO)

Predstavnici Gradskog odbora Udruženja "Veterani Republike Srpske" Doboj najavili su da će protiv gradonačelnika Obrena Petrovića pokrenuti tužbu za klevetu, zbog njegovih izjava pred Sudom BiH "da su Srbi izvršili zločin u Doboju".
Doboj - Veterani RS ispred Gradske uprave - Foto: SRNA
Doboj - Veterani RS ispred Gradske upraveFoto: SRNA

Udruženje je od odbornika Skupštine grada zatražilo da na današnjoj sjednici Petroviću postave odborničko pitanje "s kojim pravom i u čije ime kao svjedok Tužilaštva pred Sudom BiH tvrdi da su Srbi u Doboju počinili ratni zločin", a ukoliko se to ne desi najavljuju blokadu rada Skupštine.

Predsjednik Gradskog odbora udruženja Sretko Bukejlović pojasnio je novinarima da su se na taj čin odlučili, jer Petrović uporno izbjegava susret, uključujući današnji.

"Ukoliko odbornici ne žele ili ne smiju da mu postave takvo pitanje, ne mogu nas predstavljati, te najavljujemo da ćemo tražiti sve zakonom dozvoljene načine da blokiramo rad Skupštine, već od naredne sjednice", najavio je Bukejlović.

Bukejlović je uputio zahtjev odbornicima da u dnevni red današnje sjednice uvrste i inicijativu za izgradnju centralnog spomen-obilježja poginulim borcima u odbrani Doboja tokom odbrambeno-otadžbinskog rata u Gradskom parku.

U delegaciji Udruženja "Veterani Republike Srpske", koja je danas došla ispred Gradske uprave u namjeri da sa gradonačelnikom razgovara o boračkoj problematici, bio je i predsjednik Skupštine Udruženja Dragan Savić.

On je istakao da je Doboj lokalna zajednica u Republici Srpskoj u kojoj se najmanje čuje glas boraca.

Gradski odbor udruženja u utorak, 21. februara, najavio je da će danas u 10.30 časova sa delegacijom doći u Gradsku upravu, kako bi sa gradonačelnikom Petrovićem razgovarali o boračkoj problematici.

U otvorenom pismu od Petrovića su zatražili razgovor o dvije teme – odnos prema "Veteranima Republike Srpske" udruženju od javnog interesa za Srpsku, te o njegovoj ulozi kao svjedoka Tužilaštva pred Sudom BiH i izjavi "da su Srbi izvršili zločin u Doboju".

Od Petrovića su namjeravali da traže i odgovor na pitanje "zbog čega se ne pristupa izgradnji centralnog spomenika poginulim borcima u odbrani Doboja tokom odbrambeno-otadžbinskog rata.

Izvor: Srna