latinica  ћирилица
27/02/2017 |  13:01 | Autor: RTRS

Odlična saradnja SNSD-a i DNS-a za nastavak razvoja Prijedora

Gradski odbor SNSD-a u Prijedoru ima odličnu saradnju sa koalicionim partnerom DNS-om na lokalnom nivou i ta većina mora dati stabilnost lokalnom parlamentu i izvršnoj vlasti kako bi se nastavio razvoj grada, ocijenio je predsjednik Gradskog odbora SNSD Prijedor Drago Tadić.
Drago Tadić, predsjednik Gradskog odbora Prijedor - Foto: SRNA
Drago Tadić, predsjednik Gradskog odbora PrijedorFoto: SRNA

"Vi ste svjedoci da u mnogim opštinama to ne funkcioniše. Јa mogu reći da sam veoma zadovoljan saradnjom sa koalicionim partnerima i da se nadam da će tako i ostati", rekao je Tadić na konferenciji za novinare u Prijedoru.

On je najavio nastavak velikih infrastrukturnih projekata poput vodovoda Crno Vrelo, rekonstrukcije kanalizacije i završetka nove sportske dvorane, zatim razvoj industrijskih zona u Prijedoru i Omarskoj i povećanje subvencija za privredu i poljoprivredu.

"Pozivam sugrađane da plaćaju porez na nepokretnosti i da izmire zaostale obaveze do kraja ovog kvartala, jer je to jedan od važnijih prihoda gradskog budžeta", poručio je Tadić.

On je podsjetio da je imenovanjem načelnika odjeljenja Gradske uprave na posljednjoj sjednici Skupštine grada Prijedora završeno konstituisanje lokalne vlasti.

"SNSD je dobio dužnosti zamjenika gradonačelnika, potpredsjednika Skupštine grada i načelnika odjeljenja za privredu i poljoprivredu i za društvene djelatnosti. Mi smo se potrudili da damo šansu mladim i obrazovanim ljudima i očekujemo da zadrže nivo koji je dosad bio, a nadamo se, u skorije vrijeme, i poboljšaju rad", dodao je Tadić.

Potpredsjednik Skupštine grada Prijedora Goran Dragojević, član SNSD-a i ratni vojni invalid koji je na ovu dužnost imenovan uz podršku boračkih kategorija, podsjetio da je Skupština grada Prijedora u budžetu za 2017. godinu predvidjela dodatna prava boraca, ratnih vojnih invalida i demobilisanih boraca.

"Samim tim isplaćena je jednokratna novčana pomoć za djecu ratnih vojnih invalida /RVI/ u iznosu od 70 KM za osnovce, 100 KM za srednjoškolce i 250 KM za studente. Isplaćena je jednokratna pomoć za liječenje RVI do 100 KM, škole ne naplaćuju upisninu djeci iz te kategorije, a grad snosi i troškove prevoza RVI na banjska liječenja", naveo je Dragojević.

On je dodao da grad Prijedor porkiva i troškove sahrane za RVI koji nisu bili zaposleni i da je povećana stavka za troškove prevoza za djecu RVI školskog uzrasta.

Izvor: Srna