latinica  ћирилица
27/02/2017 |  13:09 | Autor: RTRS

Cicović: Turistička ponuda Srpske izazvala veliko interesovanje

Turistička ponuda Republike Srpske predstavljena na 39. Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu izazvala je veliko interesovanje posjetilaca, rekao je Srni direktor Predstavništva Srpske u Srbiji Mlađen Cicović.
Mlađen Cicović - Foto: SRNA
Mlađen CicovićFoto: SRNA

"Predstavništvo Republike Srpske u Srbiji i Turistička organizacija Republike Srpske ove godine pripremili su, prema našem mišljenju, ponajbolju ponudu i bogat program kojim je na 39. Međunarodnom sajmu turizma predstavljena turistička privreda Srpske, a Predstavništvo je ove godine, kao i prethodne dvije, predstavilo i najuspješnije vinare i vinogradare na 8. Međunarodnom sajmu vina", rekao je Cicović.

On je istakao da ovogodišnji nastup karakteriše prije svega veliki broj individualnih posjeta štandu Republike Srpske.

"Posjetioci su pokazali interesovanje prije svega za Јahorinu, Banjaluku, Trebinje, Višegrad, veliki interes pokazan je i kad je riječ o banjskom turizmu - Laktašima, Vrućici, Kulašima, kao i za Nacionalni park Sutjeska i Foču. Rafting je prepoznatljiva turistička ponuda Srpske", naveo je Cicović.

On je istakao da je na sajmu Turistička organizacija grada Banjaluka predstavila projekat "Biografska karta", te gastro i video prezentaciju turističke ponude grada.

Prema njegovim riječima, održan je i niz sastanaka među kojima i sa direktorom Turističke organizacije Srbije Marijom Labović i direktorom Turističke organizacije Beograda Miodragom Popovićem, na kojima su dogovoreni zajednički nastupi s ciljem promocije regionalnog turističkog proizvoda za treća tržišta.

"Potvrda da je ovogodišnji nastup turističke privrede Srpske bio uspješan jeste i nagrada koju je `Sacen internešnel` dodijelio Turističkoj organizaciji Republike Srpske za najgostoljubiviju destinaciju i za štand", rekao je Cicović.

Predsjednik Međunarodnog turističkog saveza "Sacen internešnel" Dragan Gligorijević nagradu je uručio direktoru Turističke organizacije Republike Srpske Nadi Јovanović.

Izvor: SRNA