latinica  ћирилица
27/02/2017 |  16:30 ⇒ 21:00 | Autor: RTRS

Bijeljina- Asfaltni put posvađao komšije u Trnjacima? (VIDEO)

Osam porodica koje su uplanile put u zemljišnim knjigama kada su 1997. godine kupile placeve, od juče su zabranile prolaz komšijama, jer nisu sufinansirali njegovu izgradnju u avgustu prošle godine. Spor je stigao do Komunalne policije, a blokirane četiri porodice su podnijele i tužbu sudu.
Trnjaci - Foto: RTRS
TrnjaciFoto: RTRS

Dojučerašnje komšije od juče dijeli barikada koja onemogućava prolazak automobila.

Četiri porodice koje koriste neuslovan put zatražile su pomoć komunalne policije i Suda jer je, kažu, asfaltiranje sporne dionice sufinansirala Gradska uprava. 

Anketirani mještani smatraju da da se ne smije zatvarati javni put.

Da je Sud prava adresa, slažu se i porodice koje su blokirale put komšijama, jer tvrde, nisu htjeli da učestvuju u asfaltiranju koje ih je koštalo po 700 maraka, ali ni da daju 2.000 maraka da budu suvlasnici puta.

Anketirani mještanin Bojan Dujković smatra da svi imaju pravo na vlasništvo, da ga zagrade i da zabrane prolaz nekome ako je parcela u vlasništvu "jedan kroz osam".

Komunalna policija će preduzeti mjere čim utvrde vlasništvo. Ako bude javni put naložiće uklanjanje stubova, a ukoliko bude u privatnom vlasništvu spor će rješavati sud.

Raseljene Ozrence koji su u svađi dijeli katastarska granica sela Trnjaci i Međaši, a sada i barikada. Ko je u pravu, a ko ne, po svemu sudeći riješiće nadležni Sud.