latinica  ћирилица
27/02/2017 |  17:14 | Autor: RTRS

Razriješen direktor Doma zdravlja Bratunac Snežana Stojanović

Odbornici Skupštine opštine Bratunac razriješili su danas dužnosti direktora bratunačkog Doma zdravlja Snežanu Stojanović iz PDP-a i za vršioca dužnosti direktora imenovali Željku Vujić iz DNS-a.
Bratunac - Sjednica Skupštine opštine - Foto: RTRS
Bratunac - Sjednica Skupštine opštineFoto: RTRS

Ovakva odluka donesena je uprkos upozorenjima opozicije da nije istekao mandat direktoru Doma zdravlja i da ga ne mogu smjenjivati bez izvještaja o njegovom radu i radu ove zdravstvene ustanove.

Odbornici su na današnjoj sjednici razriješili vršioce dužnosti direktora Dječijeg obdaništa "Radost" Јadranku Magazin i Centra za socijalni rad Čedu Pavlovića.

Predsjednik Kluba odbornika SNSD-a Slavica Јovanović tvrdi, na osnovu podataka iz skupštinskog materijala, da su oni više od šest godina obavljali dužnost direktora u tim ustanovama, kao vršioci dužnosti.

Za vršioca dužnosti direktora u obdaništu "Radost" imenovana je Ivana Јež iz DNS-a, a Centra za socijalni rad Nada Simić iz SNS-a, uz konstataciju da će biti raspisan javni poziv za izbor direktora ovih ustanova.

Odbornici opozicije protivili su se ovim smjenama prije razmatranja izvještaja o radu i poslovanju tih ustanova i upozoravali da će nezakonite smjene dovesti do sudskih sporova i troškova, kao što se već dešavalo.

Nakon kadrovskih pitanja, odbornici skupštinske većine usvojili su nekoliko tehničkih odluka bez vođenja diskusije među kojima i odluku o pristupanju izmjeni regulacionog plana urbanog dijela Bratunca.

Nekoliko tačaka dnevnog reda, koje su bile najavljene za ovu sjednicu, odgođeno je za narednu.

Izvor: Srna