latinica  ћирилица
27/02/2017 |  19:06 ⇒ 22:12 | Autor: RTRS

Krajina-osiguranje ponovo bez direktora (VIDEO)

Krajina-osiguranje ponovo je bez direktora. Branislav Vlačo, imenovan u januaru, podnio je ostavku.
Krajina osiguranje - Foto: RTRS
Krajina osiguranjeFoto: RTRS

Dok njegov pravnik tvrdi da je to učinio i zbog pritiska Upravnog odbora sa Navinom Agarvalom na čelu da otpušta radnike, Agarval to demantuje,i kaže da Vlačo nije dobro poslovao. Zaposleni traže tri neisplaćene plate.

Zaposleni Krajina osiguranja najavljuju proteste ako uskoro ne bude riješena situacija u ovom osiguravajućem društvu. Traže isplatu neisplaćenih plata.

Nakon ostavke direktora Branislava Vlače u Krajina osiguranju nastavljena je višemjesečna kriza ovog preduzeća. Njegov pravnik tvrdi da je više razloga zašto se Vlačo nakon samo mjesec odlučio na ovaj korak. Kaže, Upravni odbor na čelu sa Indijcem Navinom Agarvalom ga je obmanuo i nije rekao stvarnu situaciju u osiguravajućem društvu.

Takođe, tražili su od njega da otpušta radnike.

Upravni odbor to demantuje. Kaže- Vlačo je loše poslovao. Bez obzira na njegovu ostavku, tvrde, planirali su da mu daju otkaz.

- Upravni odbor nema namjeru da otpusti nijednog radnika ili da smanji plate. Mi smo nezadovoljni, jer je prodaja na nuli i za mjesec dana nije prodata nijedna polisa, kaže Agiv Nagarval.

Kao jedan od razloga ostavke Vlače navode i pritisak na menadžment da imenuje člana UO Mladena Јovanovića na mjesto direktora prodaje ili jednog preduzeća koje je u sastavu Krajina osiguranja. Tvrde da Јovanović nema kvalifikacije za te funkcije, što on negira.

Takođe, odluke koje je donosio Upravni odbor posljednji mjesec ovjeravane su pečatom koji nije validan.

IRB je kao akcionar od nadležnog suda tražio da donese odluku o održavanju akcionarske skupštine. Sud je tu odluku donio,a Upravni odbor se žalio.

Ako se zna da je Komisija za hartije od vrijednosti, nakon što je utvrdila određene neregularnosti, blokirala više od 50 odsto akcija indijaca Navina Agarvala i Nefte Gupte, na toj Skupštini akcionara IRB bi imao većinski paket, tako da bi sa ostalim akcionarima mogli da formiraju novi Upravni odbor.