latinica  ћирилица
28/02/2017 |  10:19 | Autor: RTRS

Јerković posjetio Modriču i Vukosavlje

Potpredsjednik Republike Srpske Јosip Јerković istakao je da župnik župe Rođenja Bogorodice Djeve Marije u Modriči Anto Perić može biti primjer mnogima kako se implementiraju sredstva Ministarstva za izbjeglice i raseljena lica Republike Srpske.
Јerković posjetio Modriču - Foto: SRNA
Јerković posjetio ModričuFoto: SRNA

Јerković se sastao sa župnikom Perićem i odbornikom u Opštinskom odboru Modriča Petrom Gagulićem, te obišao crkvu i župnu kuću koja je u završnoj fazi građenja.

Perić je ovom prilikom pokazao Јerkoviću izgrađenu ogradu koja dijeli crkvu od šetališta u samom centru Modriče, saopšteno je iz kabineta potpredsjednika Republike Srpske.

"Јerković je zahvalio velečasnom za prijem i uvjerio se da velečasni Anto Perić može biti primjer mnogima kako se implementiraju sredstva iz Ministarstva za izbjeglice i raseljena lica Republike Srpske i ministra Davora Čordaša. Razgovarano je i o posveti crkve ali još bez konkretnog datuma", navodi se u saopštenju.

Nakon Modriče, Јerković je posjetio župu Alojzije Gonzage Pećnik u Vukosavlju i župnika Andriju Јanjića.

Јerković je istakao da je zbog teškog ekonomskog stanja i nedostatka radnih mjesta na ovim prostorima ostalo samo starije stanovništvo.

Izvor: SRNA