latinica  ћирилица
28/02/2017 |  13:19 ⇒ 13:32 | Autor: RTRS

Doboj: Predsjednik Predsjedništva Boračke organizacije podnio ostavku

Predsjednik Predsjedništva Boračke organizacije grada Doboja Goran Suvajac, koji je podnio neopozivu ostavku na tu funkciju, izjavio je da se na taj korak odlučio jer nije u mogućnosti da poboljša status ove kategorije zbog "maćehinskog odnosa Gradske uprave prema ovoj organizaciji i opstrukcije u radu pojedinih članova rukovodstva".

On je rekao novinarima da su ga pojedinci u Gradskoj upravi ocijenili "nekooperativnim" otkako su delegati na prošlogodišnjoj skupštini gradske Boračke organizacije usvojili zaključak za izgradnju centralnog spomen-obilježja poginulim borcima u odbrani Doboja, kao i nastavak inicijative da Doboj napusti Zajednicu opština turskog svijeta.

On ističe da je iz gradskog budžeta za prošlu godinu od predviđenih 200.000 KM, Boračkoj organizaciji, prema njegovom saznanju, uplaćeno svega oko 68.000 KM.

Suvajac je ukazao i na loše međuljudske odnose u Boračkoj organizaciji, gdje jedan manji broj ljudi pokušava da rad ove organizacije prilagodi "nečijim željama", odstupajući od zvanične politike legalnih organa.

"Prije tri do četiri mjeseca predsjednik Skupštine Boračke organizacije
/grada Doboja/ Pero Tubić oduzeo mi je ovlaštenje za raspolaganje novčanim sredstvima u banci, kojih na računu i nema, o čemu sam obavijestio nadležene u BORS-u", kaže Suvajac.

On dodaje da im je nedavno isključen telefon, da su dobili opomenu pred isključenje struje, opomenu od poreske uprave, što uz višemjesečne nagomilane obaveze dovodi do toga da na terenu ne sprovode redovne aktivnosti.

Suvajac tvrdi da suprotno zahtjevima članova Predsjedništva gradske Boračke organizacije, Tubić već pet mjeseci odbija da sazove sjednicu ovog tijela.

Suvajac izlaz vidi u održavanju nove skupštine na kojoj će delegati odlučiti da li će ova organizacija nastaviti da sprovode već zacrtane programske aktivnosti ili će se prilagoditi nečijem diktiranom načinu rada.

On kaže da mu se zajedno sa pojedinim članovima prijeti Sudom časti, ali da takva inicijativa "nema prođu" jer još ima podršku većine članova lokalnog predsjedništva.

Izvor: Srna