latinica  ћирилица
28/02/2017 |  13:23 ⇒ 14:12 | Autor: RTRS

Ne postoji parlamentarna većina na nivou BiH

Poslanik NDP-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Momčilo Novaković izjavio je danas u Sarajevu da ne postoji parlamentarna većina na nivou BiH.
Predstavnički dom bez srpskih poslanika - Foto: RTRS
Predstavnički dom bez srpskih poslanikaFoto: RTRS

Prema njegovim riječima, Savjet ministara BiH vjerovatno će rješavati samo ona pitanja koja treba omogućiti zaštitu interesa Republike Srpske i građana, a sva ostala pitanja će ostati na čekanju za neko drugo vrijeme.

"Što se tiče ponašanja Saveza za promjene, ništa se nije promijenilo nakon jučerašnje sjednice Narodne skupštine Republike Srpske", rekao je Novaković novinarima, ocijenivši da bi zaključci Narodne skupštine mogli imati neke negativne implikacije.

On je konstatovao da nakon posljednjih dešavanja u BiH, uključujući zaključke donijete u Sarajevu, nije moguće nastaviti kao da se ništa nije dogodilo.

"Ključno je, ma kako se završilo pitanje sudskog spora, nepovjerenje koje u ovom momentu postoji između dojučerašnjih partnera. I to je ono što je najveći problem", istakao je Novaković.

Za njega je irelevantno da li će Međunarodni sud pravde prihvatiti ili ne zahtjev za reviziju presude po tužbi protiv Srbije.

"Čini mi se da je mnogo važnije imamo li u ovom momentu međusobnog povjerenja i možemo li raditi na nekim ozbiljnim pitanjima. Tu će biti najveće posljedice", zaključio je Novaković.

Izvor: SRNA