latinica  ћирилица
28/02/2017 |  16:01 ⇒ 17:40 | Autor: RTRS

SO Derventa o sudbini derventskog porodilišta (VIDEO)

O sudbini derventskog porodilišta trebalo bi da se razgovara na zajedničkom sastanku svih nadležnih opštinskih i republičkih institucija, zaključeno je na sjednici SO Derventa. Takav zaključak ranije je usvojio i Kolegijum skupštine, ali je Klub odbornika PDP –a inicirao stavljanje ove tačke na dnevni red, što su u SNSD-u ocijenili kao neozbiljno.
Opština Derventa - Foto: RTRS
Opština DerventaFoto: RTRS

Pitanje opstanka porodilišta u Derventi nije tema o kojoj treba razgovarati preko koljena, već pripremiti materijal i obezbijediti relevantne sagovornike, kažu u SNSD-u.

Pozivaju se na već usvojene zaključke skupštinskog kolegijuma, ali PDP od inicijative nije želio da odustane.

"Pošto nije još raspravljano o kapitalnim investicijama smatrali smo da je ovo minut do 12 kada se treba izaći s ovim prijedlogom,iznijeti jasan stav", rekao je ovo Mirko Petrić, predsjednik Kluba odbornika SNSD-a u SO Derventa.

Inicijativu Kluba odbornika PDP-a pokušao je da spasi delegat ove stranke u Vijeću naroda Milan Đukić, ali je njegovo objašnjenje naišlo na žestok odgovor poslanika SNSD-a u Narodnoj skupštini Igora Žunića.

On je rekao da je ozbiljnoj temi PDP pristupio neozbiljno. Prvi čovjek opštine uvjerava da je sve pod kontrolom.

"Ne prođe dva dana da nismo u kontaktu od ministara pa nadalje, da vidimo kako sve da smjestimo u zakonske okvire i za dobro i beba i majki i majki i beba", ističe Milorad Simić, načelnik opštine Derventa.

Odbornici SO Derventa usvojili su odluku o izradi dijela regulacionog plana "industrijska zona", čime se omogućavaju nove investicije u realni sektor i zapošljavanje radnika, te odluku o dodatnom kreditnom zaduženju po hitnom postupku oporavka od poplava u iznosu oko 80.000 maraka, što će biti iskorišteno za infrastrukturu.