latinica  ћирилица
28/02/2017 |  16:25 ⇒ 17:38 | Autor: RTRS

Brčko: Privrednici Distrikta o maloj brizi lokalne vlasti za privrednike (VIDEO)

Privrednici distrikta Brčko, kroz izmirenje poreskih obaveza, pune Budžet distrikta i tako omogućuju finansiranje rada svih njegovih institucija. Međutim, ističu da od strane zakonodavne i izvršne vlasti nemaju sluha za privredne probleme, ali ni podršku.
Brčko - Foto: RTRS
BrčkoFoto: RTRS

U Brčkom već odvano nema novih investicija, kako domaćih privrednika ali ni stranih. Razlog je ističu privrednici, loša situacija i nemar, onih koji treba da kreiraju privredni ambijent.

"Prosto da nema nikakvog sluha, oni ne čuju ni jednu riječ od privrednika, rade po nekom svom šablonu, tako da danas smo konstatovali da moramo da iznesemo naš stav i mi ovog trenutka nemamo sagovrnika kada je u pitanju zakonodavna i izvršna vlast", rekao je ovo Јelenko Ilić, privrednik iz Brčkog.

Privrednici traže uvažavanje od strane zakonodavne i izvršne vlasti. Traže poštovanje odluka Ekonomsko-socijalnog savjeta iza kojeg stoje privrednici i sindikat.

"Ekonomsko-socijalni savjet po našem mišljenju izgubio je svaki smisao, zato što svi dogvori i pregovori oko ekonomko-sicijlanog savjeta jednostavno se ne poštuju i što se zakoni donose mimo ekonomsko-socijlanog savejeta", istakao je Nefair Pobrić, predsjednik Privredne komore distrikta Brčko.

"I iz tih razloga smo, na zajedničkom sasatnku dogovorili okrugli stol Poslodavaca i Privredna komora sa proširenim upravnim odborima, sa vladom i Skupštinom Brčko distrikta, na temu "Da li Brčko distirktu treba privreda", kaže Ševal Suljkanović, predsjednik Udruženja poslodavaca distirkta Brčko.

U Privrednoj komori i Udruženju poslodavaca distrikta Brčko, ističu da s njihove strane postoji incijativa za kreiranje boljeg privrednog ambijenta i da Distirkt ima sve preduslove za to, ali ističu da aktuelna politika za sada nema sluha.