latinica  ћирилица
28/02/2017 |  18:05 ⇒ 20:40 | Autor: RTRS

Raskol među borcima u Doboju, predsjednik BO podnio ostavku (VIDEO)

Ponovo raskol među borcima u Doboju. Pala je i ostavka. Upućeni tvrde da je sve posljedica lošeg odnosa gradske uprave prema boračkoj populaciji.
Gradska boračka organizacija Doboj - Foto: RTRS
Gradska boračka organizacija DobojFoto: RTRS

Opstrukcija pojedinaca i maćehinski odnos gradskih vlasti vezali su ruke predsjedniku Predsjedništva BO Doboja. To su osnovni razlozi neopozive ostavke Gorana Suvajca.

"Izvinjavam se svojim saborcima i svim borcima što nismo uspjeli u našim namjerama da bar počnemo izgradnju spomenika, da bar zatalasamo ponovo priču o izlasku iz opština turskog svijeta", izjavio  je Suvajac.

Boračkoj su isključeni telefon i internet, najavljeno je da će ostati i bez struje, poreske obaveze rastu, a gradska uprava prestala je da im isplaćuje tranšu. Uz takve pritiske i okolnosti, pojedinci iz Skupštine BO duže od pet mjeseci ne žele da sazovu sjednicu skupštine, što je Suvajcu kap koja je prelila čašu.

"Imamo jednu instruiranu grupu ljudi koji pokušavaju iz kafića da vode boračku organizaciju i da budu siva eminencija, što jednostavno više nije izdrživo", naglasio je Suvajac.

Može sjednica Skupštine, ali tek kad posao završi Sud časti, kaže predsjednik GBO Pero Tubić.

"Treba jasno da utvrdi da li je bilo nekih malverzacija u zadnjih godinu dana od kako je Suvajac na mjestu predsjednika. To je bio jedini zahtjev -prvo  da se to riješi pa da se onda sazove skupština", ističe Tubić.

Poznavaoci dobojskih prilika kažu da su sljedeći na udaru Veterani koji su juče zbog lošeg odnosa prema njima, zakucali na vrata gradske uprave. I njima predviđaju da će, ili odustati od svojih zahtjeva, ili biti smijenjeni.

Sretko Bukejlović, predsjednik Veterana Doboja, izjavio je da su Veterani htjeli i hoće da budu partner, a ne poslušnici i, kako je rekao, ikebane u rješavanju boračkih pitanja.

Suvajac se u nemilosti našao nakon što je progurao priču o gradnji spomenika poginulim borcima u gradskom parku, iako su pojedinci u boračkoj, bliski vladajućoj strukturi, pokušali da skrenu priču u pravcu koji priželjkuje gradska uprava.