latinica  ћирилица
28/02/2017 |  21:13 ⇒ 21:31 | Autor: RTRS

Požar na Trebeviću, strah od mina otežava gašenje

Požar je zahvatio veći dio šume na planini Trebević, a vatrogasci imaju problem da priđu području zahvaćenom vatrom zbog rizika od mina.
Požar na Trebeviću (Foto: faktor.ba) -
Požar na Trebeviću (Foto: faktor.ba)

Kako je za "N1" potvrđeno iz Profesionalne vatrogasne brigade KS, vatrogasci su na mjestu događaja, ali gašenje požara mnogo otežavaju mine i vjetar.

"Ekipe su na terenu i na tom mjestu se nalazi dovoljan broj vatrogasaca, no s obzirom da je teren neprovjeren, u kontaktu smo sa Centrom za uklanjanje mina BiH", rečeno je u Vatrogasnoj brigadi KS za "N1".

Dalje je navedeno da su vatrogasci sa strane objekta MUP-a prišli dijelu šume u plamenu, kao i da bi požar bio ugašen za 20 minuta, ali ponavljaju da je problem što je taj dio terena bio miniran, a takođe i vjetar otežava gašenje.

Portal "Faktor.ba" piše da je požar izbio na prostoru ispod zabavnog parka “Sunnyland“, te da su angažovane tri ekipe Profesionalne vatrogasne brigade Sarajevo.

O nastaloj šteti i uzrocima požara moći će se govoriti tek kada vatra bude ugašena i kada istražioci budu u mogućnosti da izvrše uviđaj.

Za sada nisu ugroženi objekti.

Izvor: N1