latinica  ћирилица
01/03/2017 |  15:05 ⇒ 19:15 | Autor: RTRS

Međunarodni dan Civilne zaštite (VIDEO)

Povodom 1. marta, Međunardnog dana civilne zaštite i dana zaštite i spasavanja, uprava Civilne zaštite Republike Srpske u Istočnom Sarajevu priredila je izložbu materijalno- tehničkih sredstava i opreme. Tom prilikom je izvedena pokazna vježba "Spasilac 2017".
Međunarodni dan Civilne zaštite - Foto: RTRS
Međunarodni dan Civilne zaštiteFoto: RTRS

Da su spremni da intervenišu i u najzahtjevnijim situacijama, pripadnici Civilne zaštite pokazali su i tokom današnje vježbe u Istočnom Sarajevu.

I Gorska skužba spasavanja je uvijek bila spremna da i u najtežim uslovima odgovori zadacima. Pokazali su svoju hrabrost i za vrijeme poplava 2014. Tvrde da su tri godine nakon toga umnogome spremniji i iskusniji.

- Možemo odgovoriti mnogo bolje i dosta uspješnije nego 2014. Od tada do danas je nabavljenlj mnogo kvalitetnija oprema dok su sve službe i BiH mnogo više povezanije, kaže Nanad Ikonić, načeknik Gorske službe spasavanja Republike Srpske.

Civilna zaštita Republike Srpske je godinama radila na osposobljavanju kadrova i materijalnog opremanja da bi u svakoj prilici mogli odgovoriti izazovima.

- Dokaz za to su i dva spasilačka tima koje Vlada može u svakom trenutku poslati na inetrvenciju, kako na prostoru Srpske, tako i van prostora Republike. U toku je formiranje još jednog tima, navodi v.d. direktora Republičke civilne zaštite, Mile Međed.

Povodom dana Civilne zaštite Republike Srpske pojedincima su uručena priznanja.