X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
05/03/2017 |  12:45 | Izvor: RTRS

Napustio London i otišao da živi kao koza (VIDEO)

Tomas Tvejts napustio je svoj svakodnevni život u Londonu, prepun stresa zbog nezaposlenosti, da bi na tri dana živio život koze u Švajcarskoj, prenosi britanski Telegraf.
Tomas Tvejts - Foto: Screenshot/YouTube
Tomas TvejtsFoto: Screenshot/YouTube

"Šetao sam psa svog prijatelja i primjetio da izgleda zaista srećno, bez ikakvih briga, što me natjeralo da pomislim da bi bilo sjajno živjeti jedan dan kao on", kazao je Tvejts, koji je razmišljao da na nekoliko dana postane čak i slon ili neka druga životinja.

Ipak, shvativši da pojedine životinje imaju iste probleme kao ljudi, odlučio je da živi kao koza, zbog čega je konkurisao za univerzitetsku stipendiju kako bi sproveo istraživanje o psihologiji koza.

Za tu svrhu je nabavio i vještačke noge, specijalno dizajnirane za oponašanje kretanja koza, ali i stomak koji izgleda kao kozji.

Ipak, njegov život u tijelu koze nije bio tako zanimljiv, pa je Tvejts zaključio da ta bezbrižnost nije onakva kakvom se čini na prvi pogled.

"Mnogo sam patio kao koza, zato što nisam mogao da se krećem pravilno, a morao sam i da jedem samo travu", objasnio je.

Tvejts je nakon toga napisao knjigu pod naslovom "Čovjek-koza: Kako sam uzeo odmor od ljudskog života", a njegov projekat donio mu je "Ig" nobelovu nagradu.

Izvor: Agencije