latinica  ћирилица
07/03/2017 |  12:58 ⇒ 20:15 | Autor: RTRS

Dodik-Vukićević: Zahtjev za reviziju usmjeren protiv svih Srba (VIDEO)

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik razgovarao je danas u Banjaluci sa ambasadorom Srbije u BiH Stanimirom Vukićevićem.
Dodik - Vukićević (Foto: predsjednikrs.net) -
Dodik - Vukićević (Foto: predsjednikrs.net)

Dodik i Vukićević su ocijenili da je jednostrani zahtjev lidera SDA Bakira Izetbegovića za reviziju presude po tužbi BiH protiv Srbije usmjeren protiv svih Srba, ma gdje se oni nalazili.

Dodik je ponovio da ostaje privržen Dejtonskom mirovnom sporazumu.

" Zahtjevom za reviziju presude zloupotrebljava se BiH u smislu međunarodne prezentacije. Ono što je svima jasno jeste da u toj BiH Bakira Izetbegovića nema Srba i ono što zabrinjava je činjenica, bar što se mene tiče, da Međunarodni sud to već nije odbacio i da u tom pogledu se pokušava napraviti neka kamuflaža koja podrazumeva pisanja nekih posebnih pisama. To u suštini održava ovu temu na medijskom planu i već pravi ozbiljne štete i Srbima i Srbiji i Republici Srpskoj i svima i to je ono što sam ja rekao ambasadoru", rekao je Dodik za RTRS.

Predsjednik Srpske je još jednom ponovio da jednostrana zloupotreba BiH mora da prestane, ističući da "i u samoj Srbiji moraju da nauče da BiH nije Bakir Izetbegović".

Dodik je za RTRS rekao da je sa srpskim ambasadorom razgovarao i o potrebi da se održi nova sjednica Vlade Srbije i Republike Srpske, najvjerovatnije nakon predsjedničkih izbora u Srbiji.

Јedna od tema bila je i moguće gostovanje Ansambla ,,Kolo'' u Istočnom Sarajevu.

"Јa sam prihvatio da budem pokrovitelj, tako da ćemo negdje mislim u maju imati jedan koncert tog eminentnog ansambla, koji je zaista vrhunska priča za prezentaciju", rekao je Dodik. 

Sastanku je prisustvovao i generalni konzul Srbije u Banjaluci Vladimir Nikolić.