X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
15/03/2017 |  22:23 | Izvor: RTRS

U 70. godini istrčala 7 maratona, na 7 kontinenata, u 7 dana

Sedamdesetogodišnja Čau Smit pretrčala je četiri maratona za pet nedjelja, deset maratona u jednoj godini, i više od ukupno 70 maratona tokom života. To joj, međutim, nije bilo dovoljno, pa je odlučila da istrči sedam maratona, za sedam dana, na sedam kontinenata. Ova Amerikanka postigla je svoj cilj ove godine.
Čau Smit (Foto: nypost.com) -
Čau Smit (Foto: nypost.com)

Od 25. do 31. januara, istrčala je maratone u Pertu u Australiji, Singapuru, Kairu, Amsterdamu, Garden sitiju, Njujorku, Punta Arenas u Čileu, i Ostrvu kralja Džordža na Antaktiku, prenosi Si-En-En.

Svakog dana Smit bi ustala i pretrčala 42,2 kilometra, a zatim bi avionom otišla na drugu destinaciju kako bi to učinila ponovo.

"Trebalo mi je osam mjeseci treninga. Posljednja četiri mjeseca, svake nedjelje trčala sam od 15 do 130 kilometara", kaže Smit.

Јoš devet ljudi pridružilo se ovoj 70-godišnjakinji u trčanju maratona na sedam kontinenata.

Smit često trenira sa svojim suprugom, koji takođe trči cijeli svoj život. Kada je najavila da želi da istrči "trostruki 7 izazov", on ju je podržao, ali je bio zabrinut za njeno zdravlje. Bez obzira na sve, ona je svoj cilj postigla.

Izvor: B92