latinica  ћирилица
16/03/2017 |  12:26 ⇒ 12:44 | Autor: RTRS

U Oregonu grad na prodaju za 3,8 miliona dolara

U San Francisku za 3,8 miliona dolara možete kupiti prilično lijepu kuću, a za istu sumu u američkoj državi Oregon na sjeverozapadu Pacifika, možete kupiti cijeli gradić Tiler.
Grad Tiler u Oregonu (foto:Land Lander) -
Grad Tiler u Oregonu (foto:Land Lander)

Priobalna država Oregon poznata je po svojim šumama, planinama, farmama i plažom uz rijeku. Graniči sa Kalifornijom, Vašingtonom, Ajdahom i Nevadom. Sjeverna granica je rijeka Kolumbjia, a istočna je rijeka Snejk River. Tiler je smješten uz rijeku i šumu Saut Јumpaka na zapadu Oregona.

Agent Tim O'Nil koji je objavio oglas prodaje Tilera rekao je da je "preplavljen" zainteresiranim kupcima. Pored oni koji žele ovaj grad zbog prirodnih ljepota, mnogo je i uzgajivača marihuane koji žele kupiti Tller s obzirom na to da je marihuana legalna u toj državi.  Za kupovinu su najviše zainteresovani investitori iz Kine.

Međutim, gradovi na prodaju nisu ništa novo. Glumica Kim Besindžer kupila je jedan gradić još 1980. godine. Tako da, ukoliko se želite hvaliti među prijateljima, možete za nekoliko miliona kupiti grad, ali morate imati 250.000 dolara da biste ušli u uži krug kupaca.

Izvor: Agencije