latinica  ћирилица
28/03/2017 |  09:25 ⇒ 09:26 | Autor: RTRS

Spuštena zavjesa na 46. Dane komedije

Uručenjem nagrada i čitanjem poruke povodom Međunarodnog dana pozorišta, u Јagodini je završen 46. Pozorišni festival najboljih komediografskih ostvarenja Srbije - Dani komedije, koji su trajali od 20. marta.
Dani komedije (foto:ludus-online.rs) -
Dani komedije (foto:ludus-online.rs)

Na svečanosti je sinoć doajenu srpskog glumišta, pozorišnom, filmskom i televizijskom glumcu Vlastimiru Velisavljeviću uručena nagrada Zlatni ćuran za životno djelo, najveća nagrada festivala.

Stručni žiri festivala najboljom predstavom je proglasio "Hipnoza jedne ljubavi" Dušana Kovačevića koji je i režirao, u izvođenju Zvezdara teatra, a tu predstavu i najsmješnijom, svojim glasanjem ocijenila i publika.

Žiri je radio u sastavu teatrolog Miroslav Radonjić, predsjednik, glumica Danica Maksimović i vajar Marija Vulić. "Hipnoza jedne ljubavi" je dobila nagrade stručnog žirija "Mija Aleksić" i publike "Miodarg Petrović Čkalja" i statuetu "Јovanče Micić", a Kovačević nagradu za najbolji savremeni domaći komediografski tekst izveden na festivalu.

Selektor ovogodišnjeg festivala bila je tetarolog i pozorišni kritičar Politike Ana Tasić.

Poslije uručenja nagrada, u čast nagrađenih, Gradsko pozorište Јazavac iz Banjaluke odigralo je predstavu "Cijelo tjelo tu me boli", autor i režisera Nikole Pejakovića.

Izvor: Tanjug