latinica  ћирилица
28/03/2017 |  11:06 ⇒ 12:30 | Autor: RTRS

Prodata kuća u kojoj je rođen Tramp

Kuća u njujorškoj četvrti Kvins u kojoj je američki predsjednik Donald Tramp proveo djetinjstvo prodata je nepoznatom kupcu za 2,14 miliona dolara, što je odlična cijena za taj kvart.
Prodata kuća u kojoj je rođen Tramp (foto: Twitter) -
Prodata kuća u kojoj je rođen Tramp (foto: Twitter)

Kuća koju je Trampov otac Fred 1940. godine izgradio u imućnom dijelu Kvinsa, bila je dom sadašnjeg predsjednika SAD tokom prve četiri godine njegovog života, a adresa na kojoj se ona nalazi navedena je u njegovom izvodu iz matične knjige rođenih, prenosi AFP.

Dvospratna kuća u tjudorskom stilu, ukrašena crvenom ciglom, prodata je juče na aukciji po 54 odsto višoj cijeni od one u decembru, kada ju je jedan investitor nekretnina platio 1,39 miliona dolara.

Kuća od 186 kvadratnih metara ima pet spavaćih soba i pet kupatila.

Iako su druge slične kuće u tom kraju procijenjene na oko 1,6 miliona dolara, konačna cijena nekadašnje Trampove rezidencije je niža nego što se nadala agencija koja ju je stavila na prodaju, jer je očekivano da bi mogla dostići i cijenu od tri miliona dolara.

Prethodni vlasnici kuće koji imaju restoran na Menhetnu namjeravali su da je stave na aukciju u oktobru, ali su je povukli sa tržišta kada se ukazala šansa da joj Trampova pobjeda može povećati cijenu.

Iako skroman u poređenju sa sadašnjim raskošnim Trampovim neboderom u Petoj aveniji, njegov prvi dom je sada, ipak, dio američke predsjedničke istorije, zaključuje AFP.

Izvor: Tanjug