latinica  ћирилица
29/03/2017 |  07:58 ⇒ 30/03/2017 | 08:06 | Autor: RTRS

Dodik u Zvorniku- Alumina sačuvala više od hiljadu radnih mjesta (FOTO/VIDEO)

Zvornička Alumina sačuvala je više od hiljadu radnih mjesta, a tri nova gradilišta garantuju i nova zapošljavanja. Predsjednik Milorad Dodik,poručio je da je Zvornik uspješna lokalna zajednica i da je to je rezultat stabilne političke situacije u gradu i velike podrške Vlade. Položio je kamen temeljac za izgradnju vrtića u krugu Alumine,te sportske sale u Osnovnoj školi u Branjevu.
Dodik u Zvroniku - Foto: RTRS
Dodik u ZvronikuFoto: RTRS

Predsjednik Srpske je posjetu započeo razgovorom sa gradonačelnikom Zoranom Stevanovićem, a glavne teme razgovora bile su ekonomska, politička i bezbjednosna situacija u ovoj lokalnoj zajednici.

Sastanku je prisustvovao i ministar finansija Republike Srpske Zoran Tegeltija.

Predsjednik Srpske rekao je da je Zvornik primjer uspješnosti a to je rezultat stabilne političke situacije u gradu. Poručio je da će Vlada pomagati i dalje kako bi se Zvornik još više razvijao.

"Zajedničkim aktivnostima i agilnošću koju je pokazala Gradska uprava u proteklom vremenu riješili smo mnoge probleme, kao što je problem snabdijevanja vodom koji je ovdje trajno riješen", naglasio je Dodik.

On je naveo i da je riješeno pitanje infrastrukure u samom gradu, te dodao da se trenutno sredstvima Vlade Republike Srpske radi sanacija Opšte bolnice.

"Koliko mi je poznato, neophodno je još oko 200.000 KM do kraja godine kako bi se riješilo pitanje sanacije ovog objekta i u unutrašnjosti", rekao je Dodik, ističući da će i to pitanje biti uspješno riješeno.

Predsjednik Srpske obilazi pogon hidrata (Foto: RTRS)

Predsjednik Dodik je rekao da Zvornik, i kada je riječ o zapošljavanju, može da bude primjer aktivno uspostavljene i potpuno dobre poslovne aktivnosti.

"Kompanija Alumina omogućila je da se u posljednje vrijeme zaposli više od 300 novih radnika, uz istovremeno sačuvana postojeća radna mjesta", istakao je Dodik, dodajući da su u Zvorniku i mnoge druge fabrike koje rade i koje zapošljavaju kvalifikovanu radnu snagu, a koja je sve više potrebna industriji.

Obilazak gradilišta Zeohem (Foto: RTRS)

Dodik je, posjetivši kompaniju Alumina rekao je da je u ovoj kompaniji sačuvano više od 1.000 radnih mjesta, a tri nova gradilišta omogućiće da bude zaposleno još više ljudi.

"Zvornik je dobro mjesto i uspješan grad, što pokazuje ova fabrika", rekao je Dodik, koji je srdačno dočekan u kompaniji Alumina, gdje radnici tvrde da su ovo najbolji dani u istoriji fabrike.

Predsjednik Srpske je u pratnji radnika i rukovodstva Alumine u obilasku ovih gradilišta rekao da ga posebno raduje izgradnja novog vrtića u fabričkom krugu.

Prema Dodikovim riječima, to potvrđuje socijalnu i društvenu odgovornost preduzeća.

Gradonačelnik Stevanović istakao je da je grad u proteklih 10 godina imao veliku podršku Vlade.

Predsjednik Srpske je rekao da Zvornik i u pogledu socijalnih pitanja može da bude primjer jer su u ovom gradu stambeno zbrinute skoro sve porodice poginulih boraca programom Vlade Republike Srpske - dodjelom stana, stambenom pomoći u građevinskom materijalu ili novčano.

"Preostaje da dalje koncipiramo određene elemente razvoja i u tom pogledu važno je da su sanirani svi magistralni pravci u toku prošle i ove godine", rekao je Dodik i podsjetio da su svi putevi koji vode ka Zvorniku u dobrom stanju.

Dodik položio kamen temeljac za dječiji vrtić (Foto: RTRS)

Dodik je položio i kamen temeljac za dječiji vrtić u krugu Fabrike Alumina i kamen temeljac za fiskulturnu salu u okviru Osnovne škole "Branjevo" u istoimenoj zvorničkoj mjesnoj zajednici, za čiju izgradnju je iz kabineta predsjednika Srpske izdvojeno 150.000 KM, dok će Gradska uprava Zvornika finansirati ostatak troškova koji su procijenjeni na 400.000 KM.

Polaganje kamena temeljca za fiskulturnu salu u okviru Osnovne škole "Branjevo" (Foto: SRNA)

Dodik je rekao da izgradnja fiskulturne sale svjedoči kontinuitetu ulaganja i uspjeha, kao i ispunjavanju obećanja vlasti Srpske.

"Vlada Republike Srpske je dok sam ja bio premijer uložila značajan novac u izgradnju puteva i podizanje kvaliteta života u Branjevu. Škola je bila neminovnost. Pomažemo i izradnju crkve i spremni smo da nastavimo ulaganja u izgradnju ovog naselja", rekao je Dodik na svečanosti.

Predsjednik Srpske je ukazao na značaj izgradnje sportske dvorane za školsku djecu u Branjevu, ali i za ukupan društveni život u ovom naselju.

"Bio sam tu kada se gradila škola, igrališta, a doći ću i kada se bude otvarala sportska sala kako bi svjedočio o kontinuitetu i uspjehu ovog naselja", rekao je Dodik.