latinica  ћирилица
30/03/2017 |  11:00 ⇒ 13:42 | Autor: RTRS

Čubrilović: Skoro potpuna saglasnost u vezi sa Poslovnikom

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović rekao je da je Kolegijum Narodne skupštine jutros postigao saglasnost u 98 odsto teksta Prijedloga odluke o izmjenama i dopunama Poslovnika ove institucije.
Nedeljko Čubrilović - Foto: RTRS
Nedeljko ČubrilovićFoto: RTRS

Čubrilović je rekao da je, iako nije bilo glasanja, iz diskusije na Kolegijumu primjetno da je za većinu prihvatljiv prijedlog da kvorum čini 28 poslanika.

"Ovaj prijedlog je najbolja praksa demokratskih zemalja. Nema tog normativa koji bi mogao da uredi ovu oblast, ako poslanici nemaju savjest da se prema tome odnose na način kako građani očekuju", rekao je Čubrilović novinarima nakon sjednice Kolegijuma.

On je dodao da ostaje i izmjena da poslaničke grupe ne čine sastav Kolegijuma.

Čubrilović je rekao da je podržano više amandmana, među kojima su da Predsjedništvo može održati telefonsku sjednicu zbog spriječenosti članova u uslovima koji nisu mogli prethodno da se predvide.

"Rukovodstvo Narodne skupštine je uložilo mnogo truda i pokušavamo da iskoristimo najbolju praksu država iz okruženja radi efikasnijeg rada", rekao je Čubrilović.

On je zaključio da je Narodna skupština u odnosu na druge zakonodavne institucije u BiH najefikasnija u usvajanju zakona, te da nema nijedan materijal koji čeka na razmatranje.

Izvor: Srna