latinica  ћирилица
30/03/2017 |  13:18 | Autor: RTRS

Rešićeva: Korektan izvještaj o sprovedenim izborima u BiH

Ministarka uprave i lokalne samouprave Republike Srpske Lejla Rešić ocijenila je danas da je korektan i informativan izvještaj o sprovedenim lokalnim izborima u BiH, koji je sačinio Monitoring tim Savjeta Evrope.
Strazbur - Lejla Rešić (foto: www.vladars.net) -
Strazbur - Lejla Rešić (foto: www.vladars.net)

- Izvještaj o sprovedenim lokalnim izborima u BiH 2016. godine je korektan. Delegacija iz BiH, koja učestvuje na Kongresu lokalnih i regionalnih vlasti Savjeta Evrope u Strazburu, nije imala nikakve amandmane na taj izvještaj - rekla je Rešićeva.

Nakon što su učesnici Kongresa lokalnih i regionalnih vlasti Savjeta Evrope razmotrili navedeni izvještaj, Rešićeva je istakla da je u ovom dokumentu uvaženo sve što su prilikom Monitoring misije Savjeta Evrope u BiH navodili predstavnici Republike Srpske i FBiH.

- Ovo je prvi put da nismo imali amandmane na izvještaj, jer je sve kvalitetno urađeno u saradnji sa Monitoring misijom Savjeta Evrope. Sve što je Republika Srpska govorila i tražila našlo se u ovom izvještaju - dodala je Rešićeva.

Ona je izrazila žaljenje što niko nije primijetio mnogo dobrih stvari koje su Srpska i FBiH uradile na poboljšanju izbornog procesa u BiH.

- Za Republiku Srpsku je važno što se u preporukama u izvještaju navodi da je neophodno zanoviti biračke spiskove u BiH, jer je primijećeno da se na spiskovima nalaze lica koja su preminula - kaže Rešićeva.

Podsjetila je da je Monitornig misija SE bila jedina internacionalna delegacija koja je bila u BiH za vrijeme lokalnih izbora 2016. godine.

Izvor: SRNA