latinica  ћирилица
30/03/2017 |  13:18 ⇒ 18:13 | Autor: RTRS

Ministar Lukač penzionisanim policajcima uručio počasne legitimacije (VIDEO)

Povodom 4. aprila, Dana policije i 25 godina od osnivanja MUP-a Srpske, ministar unutrašnjih poslova Srpske Dragan Lukač primio je u Banjaluci 14 penzionisanih pripadnika MUP-a, kojima je uručio počasne legitimacije. Prijemi za veterane MUP-a organizoni su širom Srpske.
Policajci veterani - Foto: RTRS
Policajci veteraniFoto: RTRS

Počasna legitimacije umjesto policijske značke. Na ovaj način penzioniasani policajci moći će biti identifikovani, ali i svojim iskustvom pomoći pri rješavanju bezbjednosnih izazova.

Milorad Tešić iz Centra javne bezbijednosti Bijeljina, zahvalio se na legitimaciji i rekao da je to priznanje za dosadašnji rad, što, kako kaže, ranije nije bio slučaj.

Nikola Matijević, policajac u penziji, zahvalio se ministru unutrašnjih poslova i direktoru policije na ukazanom povjerenju.

Resorni Ministar, ističe, novi zakon omogućio je legitimacije za penzionisane policajce. Lukač je uputio i poziv svim nekadašnjim policajcima da podnesu zahtjev za legitimaciju.

"Ono što nismo mogli, sada smo novim zakonom legitimisali sve bivše policaje i oni će u svakom trenutku moći da se legitimišu i po tome ponašaju", rekao je Dragan Lukač, ministar unutrašnjih poslova Srpske.

"Ovom legitimacijom će se svi policajci moći uključiti da pomognu Policiji jer oni kao i grđani imaju dužnost da pomognu policiji u svojoj sredini, oni još više", kaže ovo Dragan Ćulum, direktor policije Republike Srpske.

Da 30. mart bude obilježavan kao Dan veterana službi bezbjednosti, zatraženo je na 25-tu godišnjicu od prvog postrojavanja 230 srpskih policajaca SAO Romanije u Sokocu.

To je bila jedina organizovana oružana snaga, do formiranja Vojske Republike Srpske.

"U odbrambeno-otadžbinskom ratu 782 pripadnika unutrašnjih poslova je poginulo braneći svoj narod, svoja ognjišta i štiteći treritoriju koja je odvajkada bila srpska. Neka im je vječna slava i hvala. Zato danas postojimo i živimo u slobodi koju izvojevaše i čuvamo i branimo Srpsku kao najveću svetinju", istakao je Radovan Pejić, predsjednik Udruženja veterana službe bezbjednosti Srpske, podružnica Istočno Sarajevo.

Povodom Dana policije u Centru javne bezbjednosti Trebinje organizovan je prijem za 18 penzionisanih radnika.