latinica  ћирилица
30/03/2017 |  13:36 | Autor: RTRS

Vukićević: Poziv građanima Srbije da izaberu predsjednika po svojoj volji

Ambasador Republike Srbije u BiH Stanimir Vukićević pozvao je danas sve građane Srbije koji borave u BiH i imaju biračko pravo, da u nedjelju, 2. aprila izađu na izbore i glasaju za novog predsjednika Srbije.
Stanimir Vukićević - Foto: SRNA
Stanimir VukićevićFoto: SRNA

"U ponoć će početi predizborna ćutnja, i ovo je prilika da još jedanput pozovem državljane Srbije koji žive u BiH i koji su ostvarili svoja prava za glasanje na predsedničkim izborima da se odazovu na birališta u Ambasadi Srbije u Sarajevu i Generalnom konzulatu u Banjaluci", izjavio je Srni Vukićević.

On pojašnjava da glasanja neće biti u konzulatu Srbije u Mostaru, jer nije prijavljen dovoljan broj glasača da bi i tu bilo otvoreno biračko mjesto.

"Spremni smo za izbore u nedelju, kada će oba biračka mesta biti otvorena od 7.00 do 20.00 časova. Očekujem masovniji odziv birača i očekujem da svi naši građani pokažu razumevanje i potvrde svoju želju da Srbija dobije novog predsednika po njihovom izboru", istakao je Vukićević.

On je dodao da je prilikom glasanja, radi utvrđivanja identiteta na biračkom mjestu, neophodno da građani ponesu važeći pasoš Srbije ili važeću ličnu kartu Srbije, ličnu kartu Srbije na starom obrascu, sa potvrdom MUP-a Srbije o podnesenom zahtjevu za izdavanje nove lične karte ili važeću vozačku dozvolu Srbije na starom obrascu sa upisanim ЈMBG.

Izvor: SRNA