latinica  ћирилица
30/03/2017 |  16:28 | Autor: RTRS

Poljoprivrednici u FBiH nezadovoljni usvojenim programom podsticaja

Udruženje malih i srednjih poljoprivrednika u Federaciji BiH izrazilo je nezadovoljstvo Programom podsticaja za 2017. godinu, koji je usvojila Vlada FBiH, navodeći da je poguban za opstanak njihovih proizvodnji jer određuje mnogo manje podsticaje nego što su imali prije tri godine.
Vlada Federacije BiH (Foto: fbihvlada.gov.ba) -
Vlada Federacije BiH (Foto: fbihvlada.gov.ba)

U saopštenju iz ovog udruženja navodi se da je iz Programa, koji je usvojen juče, vidljivo da će i ove godine pojedinci dobiti milionske podsticaje, a mali i srednji preduzetnici samo mrvice.

Iz Udruženja upozoravaju da je potvrda svega toga to što mnogima još nisu isplaćeni podsticaji iz 2014. godine, a, u međuvremenu, su svake godine isplaćivani milionski iznosi onima kojima podsticaji uopšte nisu potrebni.

"Zato pozivamo vlast da shvati da je nas malih i srednjih preduzetnika najviše i da mi treba da budemo nosioci proizvodnje i podržani na adekvatan način, a ne da milioni završavaju kod pojedinaca dok mi godinama čekamo na svoje podsticaje propadamo", navodi se u saopštenju Udruženja malih i srednjih poljoprivrednika FBiH.

Vlada Federacije BiH usvojila je juče Program podsticaja za poljoprivredu utvrđenih ovogodišnjim budžetom u iznosu od 65.700.000 KM.

Izvor: Srna