latinica  ћирилица
31/03/2017 |  11:48 ⇒ 16:24 | Autor: RTRS

Naredba "Akvani" za disciplinski postupak protiv uhapšenog radnika

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić naredio je jutros rukovodstvu Јavnog preduzeća "Akvana" da povede disciplinski postupak i suspenduje radnika ovog preduzeća, nakon što je uhapšen u akciji Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske zbog sumnje u trgovinu narkoticima.
Igor Radojičić - Foto: RTRS
Igor RadojičićFoto: RTRS

Radojičić je naveo da je zbog takve vijesti, a ne prejudicirajući unaprijed bilo čiju krivicu, naredio da "Akvana" povede disciplinski postupak, jer gradska uprava, a ni bilo koji drugi dio gradske vlasti, ne smije ostati bez pravovremene reakcije u ovakvim slučajevima.

Gradonačelnik Banjaluke istakao je da snažno podržava aktivnosti MUP-a u borbi protiv svih oblika kriminala i poručio da će gradska uprava i "Akvana" biti na raspolaganju MUP-u za sve vrste pomoći u tom smislu, saopšteno je iz gradske uprave.

Radojičić je rukovodstvu "Akvane" naredio i da, u okviru svojih ovlašćenja, istraže postupanje uhapšenog u prostorijama ovog javnog preduzeća.

"Zahtijevam od vas da odmah preduzmete sve neophodne radnje u cilju poboljšanja bezbjednosnih uslova u `Akvani`, sa posebnim akcentom na zaštitu od prodaje droge i zaštitu od nasilja. O preduzetim mjerama dužni ste da odmah obavijestite gradonačelnika", navodi se u naredbi.

Povodom ovog slučaja, gradonačelnik Radojičić je iste mjere naložio rukovodstvima sportskog centra "Borik", Kulturnog centra "Banski dvor", Centra za socijalni rad i Centru za predškolsko vaspitanje i obrazovanje.

Izvor: Srna