X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
Moja Јahorina
03/04/2017 |  10:31 | Izvor: RTRS

"Maša i medvjed" popularniji i od Putina

Ruski predsjednik Vladimir Putin nije najpopularnija ličnost iz Rusije, već su to Maša i Medvjed, likovi iz istoimenog crtanog filma, koji obara sve rekorde na "Јutjubu" među mališanima na svim stranama svijeta.
Maša i Medo - Foto: RTS
Maša i MedoFoto: RTS

Ovaj crtani film, koji je napravljen prema motivima ruskih narodnih bajki, počeo je da bilježi uspjeh 2009. godine, piše pariski "Liberasion". Danas serijal može da se pohvali rekordnom popularnošću i izvan granica Rusije.

Malena djevojčica-nevaljalica i njen prijatelj medvjed-gunđalo sa dobrim srcem, postigli su veliki uspjeh.

Crtani film "Maša i Medvjed", nastao u malom studiju u Moskvi, preveden je na 25 jezika i prikazuje se u stotinu zemalja.

Početkom godine neumorni dvojac stigao je i u francuske bioskope.

"Sedamnaesta epizoda crtanog filma, koja je imala dvije milijarde pregleda na `Јutjubu`, postala je peti najgledaniji video u istoriji sajta", navodi "Liberasion".

Nove epizode crtanog filma nastaju u studiju "Animakord" u Moskvi. Oba lika su rezultat spajanja poznatih ruskih bajki i mašte sovjetskog animatora Olega Kuzovkova.

Da bi osvojili Evropu, studio je morao da privuče marketing menadžere. Prvo je trebalo pridobiti žirije međunarodnih festivala animiranih filmova.

Cilj je bio da se stvori publika, svijet "Maše i Medvjeda". Napravljeni su spinof, pjesme, karaoke, naljepnice... Tako je rođen brend.

Tada produkciju studija počinju da primjećuju međunarodne televizije, prije svega francuske. "Frans televižn" i "Kanal plus" postaju njeni stalni emiteri.

Ovaj crtani film, takođe, ima uspjeh na internetu, gdje su nove epizode dostupne besplatno, prenosi "Sputnjik".

Izvor: SRNA