X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
05/04/2017 |  19:01 ⇒ 06/04/2017 | 07:55 | Izvor: RTRS

Trebinjac pronašao novac u dušeku i vratio vlasniku (VIDEO)

Nesvakidašnja priča iz Trebinja. Radnik trebinjskog komunalnog preduzeća, Rajko Bovan pronašao je, u bačenom dušeku, veću sumu evra i vratio je vlasniku. Svima koji bi uradili drugačije, poručio je "pošteno radi i dobru se nadaj".
Rajko pronašao novac u dušeku - Foto: RTRS
Rajko pronašao novac u dušekuFoto: RTRS

Sve se odigralo juče, kada je Rajka, usplahirenim glasom, telefonom pozvala nepoznata žena, i rekla mu da je bacila dušek s novcem. 

"Јa sam zavukao ruku kad koverta s parama. Puna para, bila je rupa, ja sam zavukao ruku puna koverta evrića", govori Rajko Bokan.

Rajko je izbrojao četerdeset novčanica od stotinu evra, a novčanice od pedeset evra, kojih je bilo više, nije brojao. Osim što radi u Komunalnom preduzeću, za porodicu zarađuje i prikupljanjem sirovina. 

"Srećom, mogla je izgorjeti, žena je zvala na vrijeme. Njeno je, nije moje- ko zna s kakvom mukom su zarađene", kaže Bokan.

Nije želio da otkrije identitet vlasnika novca, koji su, nezvanično, prije Rajkove adrese, za starim dušecima tragali po gradskoj sanitarnoj deponiji.

Nezvanično, riječ je o starijem bračnom paru, od kojih je jedno od njih, krijući, štedjelo bez kamata, u slamarici. 

Trebinjci su za priču o novcu u dušeku saznali iz medija i pozdravljaju Rajkov gest. Već su danas smislili i stih - "Ništa banka, štedi kod Rajka".

Vlasnica "tajne koverte" nagradila je Rajka. Nešto slično mu se desilo prije rata, dok je živio u Konjicu, kada je, čisteći putnički autobus, pronašao i vlasniku vratio novčanik pun novca.