latinica  ћирилица
07/04/2017 |  17:53 ⇒ 08/04/2017 | 09:57 | Autor: RTRS

Modriča- radnik u Domu zdravlja seksualno uznemiravao maloljetnicu (VIDEO)

Slučaj seksualnog uznemiravanja maloljetnice potresa Modriču! U rendgen kabinetu modričkog Doma zdravlja, zdravstveni radnik seksualno je uznemiravao 16-godiišnju djevojčicu prilikom pregleda, prijavio je policiji njen otac.
Dom zdravlja Modriča - Foto: RTRS
Dom zdravlja ModričaFoto: RTRS

Direktor ove ustanove odmah je suspendovao rendgen tehničara Dragomira Eleza, i potvrdio da ovo nije prvi takav slučaj. Elez nam se nije javljao na telefon.

Otac šesnaestogodišnje djevojčice Ljubiša Bosić je uznemiren i uplašen za zdravlje svog djeteta. S gorčinom priča šta se desilo njegovoj kćerki prilikom rendgenskog snimanja. 

"Uhvatio mi je dijete nakon snimka i počeo da je ljubi po vratu, Dijete se otelo od njega, otišlo u svlačionu a on je izjavio da da razumije njen stav pošto nije udata. Kako dijete od 16 godina može bit udato, je li normalno da u javnoj ustanovi radi takva osoba", ogorčeno govori Ljubiša Bosić iz Dugog Polja kod Modriče.

U Domu zdravlja priznaju da ovo nije jedini Elezov slučaj seksualnog uznemiravanja. Odmah je udaljen sa posla i protiv njega je pokrenut disciplinski postupak.

"Nije prvi put, naime i ranije se događalo. Ovakve pojave teško je predvidjeti, preventivno se ne može djelovati ali adekvatna i stroga izrečena mjera može preventivno djelovati da se ovakve pojave suzbiju u zdravstvenom sistemu", kaže Goran Mlinarević, direktor Doma zdravlja Modriča.

U policiji kažu da su preduzete sve zakonske radnje i da je tužilac za maloljetnike naredio da se protiv prijavljenog lica pokrene prekršajni postupak jer, po njegovom mišljenju, događaj nema obilježja krivičnog djela.

"Ogorčen sam kao i svaki roditelj, tako se osjećam, pravdu ne mogu uzeti u svoje ruke, moram odgovarati", dodaje otac maloljetnice.

Modričani su uznemireni i traže da se Darko Elez najoštrije kazni.

"Mislim da je psihopata, strašno, ja sam bila više puta u Domu zdravlja i bukvalno sam bježala od njega jer je takav čovjek, ja ga dobro znam... Takvi ljudi nisu za druženje, šetnje među ostalim svijetom. Ja bi ga zatvorio u ludnicu, ništa drugo... Pa ja mislim da treba hitno u zatvor, ništa drugo", samo su neki od stavova stanovnika Modriče.

Kako smo nezvanično saznali od radnika Doma zdravlja, Elez je zbog sličnih ispada već bio disciplinski kažnjavan. Bio je čak i udaljen sa posla, ali ga je sud vratio.