X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
Moja Јahorina
11/04/2017 |  09:25 ⇒ 11:07 | Izvor: RTRS

Putnik nasilno izvučen iz prebukiranog aviona (VIDEO)

Video-snimak koji pokazuje kako policija nasilno izvlači jednog putnika iz prebukiranog aviona američke avio-kompanije "Јunajted erlajns" na aerodromu "O'Her" u Čikagu, proširio se preko društvenih mreža, a takvo ponašanje naišlo na brojne osude. Čovjek je navodno ljekar i prilikom intervencije mu je povrijeđena usna.
Putnik nasilno izvučen iz prebukiranog aviona - Foto: Screenshot/YouTube
Putnik nasilno izvučen iz prebukiranog avionaFoto: Screenshot/YouTube

Kompanija "Јunajted erlajns" (United Airlines) saopštila je da su tražili dobrovoljce da napuste  let za Luivil u 17.40 zato što je bio prebukiran, a kad se niko nije javio, oni su po slučajnom uzorku izabrali četiri putnika.

Naime, prema izjavi putnika Tajlera Bridžisa, kompanija je prvo ponudila vaučere u vrijednosti od 400 dolara, zatim od 800 dolara i hotelski smještaj za dobrovoljce. Pošto se niko nije javio, došao je jedan od menadžera u avio-kompaniji i najavio nasumični odabir.

Zvaničnik "Јunajted erlajnsa" je imenovao četiri osobe, od kojih je tri mirno napustilo avion. Četvrta nije željela. Pozvana je policija.

Video-snimci koje je načinili putnici pokazuju trojicu pripadnika snaga reda kako silom dižu tog čovjeka sa sjedišta, prevlače ga preko naslona za ruke i bukvalno po patosu vuku kroz prolaz između sjedišta.

Čuje se vrištanje i drugi putnici kako uzvikuju: "Bože, vidite šta ste mu uradili", jer mu je prilikom intervencije raskrvarena usna.

Let je nastavljen poslije dvosatnog kašnjenja.

Јedan od svjedoka je kasnije rekao da čovjek koji nije želio da izađe s leta objasnio da je ljekar i da je imao zakazane pacijente za naredni dan.

Prema njegovim riječima, neko od zaposlenih se izvinio putnicima kada je avion poletio.

-Na "Tviteru" se oglasio generalni direktor "Јunajted erlajnsa" Oskar Munjoz i napisao da je taj događaj potresao sve u kompaniji. Izvinio se zbog neprijatnosti putnicima koji su morali da napuste avion i najavio internu istragu slučaja. Takođe je naveo da će sa ljekarom kojeg su grubo iznijeli stupiti u kontakt, a neprijatna situacija biti riješena.
"Gotovo da smo se osjećali kao taoci. Bili smo zaglavljeni tamo. Bespomoćni ste kao putnik. Zavisite od kompanije", istakao je Bridžis.