latinica  ћирилица
17/04/2017 |  08:38 ⇒ 11:53 | Autor: RTRS

Na prelazima zadržavanja oko pola sata

Na graničnom prelazu Gradiška na izlazu iz BiH, čeka se oko 40 minuta, dok na ostalim graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.
Granični prelaz Gradiška - Foto: RTRS
Granični prelaz GradiškaFoto: RTRS

Duže kolone vozila povremeno se formiraju na graničnim prelazima Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja zbog radova koji još traju na području Hrvatske.

U Republici Srpskoj jutros se saobraća po suvim i mjestimično mokrim kolovozima, dok je u većem dijelu Federacije BiH saobraćaj povremeno pojačan.

Na svim dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina povećana je opasnost od odrona zemlje ili kamenja na kolovoz.

Na auto-putevima Banjaluka-Gradiška i Prnjavor-Doboj saobraća se bez posebnih ograničenja po vlažnim kolovozima.

Na dijelu magistralnog puta Brčko-Bijeljina, u rejonu Ljeljenče, zbog sanacije kolovoza saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

Zbog radova na bušenju i miniranju terena na dionici magistralnog puta Rogatica-Ustiprača u mjestu Dub aktuelne su povremene obustave saobraćaja, do 15 minuta, u periodu od 9.00 do 10.00 i od 14.00 do 17.00 časova.

Zbog deminerskih radova na snazi su privremene obustave saobraćaja na regionalnom putu Doboj-Novi Maglaj, u blizini naselja Rječica Donja, svakim danom od 7.00 do 16.00 časova, u intervalima 30 minuta obustave i 10 minuta propuštanja saobraćaja.

Deminerski radovi u toku su i na regionalnom putu Srebrenica-Skelani, u mjestu Kragljivode. Od 8.00 do 16.00 saobraćaj se obustavlja 30, a propušta 10 minuta.

Režim saobraćanja izmijenjen je, zbog radova, na dionici Brčko-Lončari, u naselju Gorice.

Na regionalnim putevima Karanovac-Kneževo, u mjestu Ljubačevo, i dionica Ukrina-Gornja Vijaka, zbog aktiviranog klizišta, saobraća se jednom trakom, naizmjenično.

Na dionici magistralnog puta, Brod na Drini-Šćepan Polje, zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

Izvor: SRNA