latinica  ћирилица
18/04/2017 |  21:23 | Autor: RTRS

Nikolić i Božović: Tavamba odlučio pobjednika

Treneri Crvene zvezde i Partizana, Miodrag Božović i Marko Nikolić, složni su u ocjeni da je Leandre Tavamba bio odlučujući faktor u pobjedi crno-bijelih (3:1).
Tavamba napadač Partizana - Foto: RTS
Tavamba napadač PartizanaFoto: RTS

Partizan je drugi put ove sezone nadigrao Zvezdu, uz jedan remi u tri susreta, ali su i dalje iza najvećeg rivala, iako su poravnati sa po 40 bodova.

Zvezdi na ruku idu propozicije takmičenja prema kojima prednost od ekipa koje su izjednačene ima ona koja je bila bolje plasirana u regularnom dijelu šampionata.

- Nije finale, nije se dodjeljivao pehar i ima još da se igra. Zasluženo smo slavili, pobjeda je čista kao suza. Svi vjerujemo u titulu, sistem nam ide na ruku, iako smo jedini od 16 klubova bili protiv njega. Izjednačeni smo na tabeli sa Zvezdom, igrači vjeruju kao i ja, skidam im kapu za mentalnu čvrtstinu - poručio je Nikolić.

Partizan je pobijedio Zvezdu peti put u šest mečeva sa Nikolićem na klupi. Crno-bijeli su neporaženi otkako se on vratio u Humsku krajem avgusta.

- Čestitao bih Zvezdi na gostoprimstvu, a mojim igračima na važnoj i velikoj pobjedi. U velikoj smo seriji od 28 utakmica bez poraza, među kojima je tri puta protiv Zvezde, uz dvije pobjede i remi. Nije im bilo lako da igraju pod pritiskom, bila je igra nerava, ali i demonstracija kvaliteta oba tima. Lijepo je igračima Partizana večeras, puno se raduju, ali ništa nismo osvojili - rekao je Nikolić.

Nikolić nije želio pretjerano da hvali Tavambu, koji je prvi put pogodio na derbiju, bukvalno je prelomio meč golom glavom 22 minuta prije kraja za 2:1.

- Dobro je igrao. Vidio sam i Radina koji je ušao deset minuta i odradio odličan posao, vidio sam Ostojića, Vulićevića. Nisam taj koji stavlja pojedinca ispred tima, a sud o njegovoj igri dala je publika i ne treba mu moja pohvala, tu sam samo kada treba da se kritikuje - dodao je trener Partizana.

Miodrag Božović nije bio iznenađen postavkom Nikolića sa dva napadača Urošem Đurđevićem i Tavambom.

- Nije nas iznenadio Partizan, igrao je u istoj formaciji prošli meč. Vrlo je teško nositi se sa Tavambom, jak je i visok, u vazduhu ne može da mu se priđe i to je jedan razloga zašto smo izgubili - rekao je Božović.

Božović naglašava da je Zvezda i dalje prva na tabeli i da drži sve u svojim rukama.

- Derbi je bio dobar, bez obzira koliko se kritikuju igre dva tima. Јoš uvijek držimo sudbinu u svojim rukama, sad moramo da pokažemo koliko smo jaki i veliki. Јednostavno, Partizan je bio bolji, agresivniji i više želio pobjedu - zaključio je Božović.

U sljedećem kolu Partizan dočekuje Vojvodinu, dok Zvezda gostuje Napretku.

Izvor: B92