latinica  ћирилица
20/04/2017 |  16:02 ⇒ 16:04 | Autor: RTRS

Gradiška: Održana sjednica Odbora RVI BORS-a

U Gradišci je na današnjoj sjednici Odbora ratnih vojnih invalida Boračke organizacije Republike Srpske raspravljano o stambenom zbrinjavanju i reviziji rješenja RVI, projektima za zapošljavanje boračkih kategorija, o upućivanju RVI na banjsko-klimatsku rehabilitaciju i o pojednostavljenju procedura dobijanja ortopedskih pomagala.
Gradiška: Održana sjednica Odbora RVI BORS-a - Foto: SRNA
Gradiška: Održana sjednica Odbora RVI BORS-aFoto: SRNA

Na sjednici, kojoj su prisustvovali i predstavnici regionalnog Odbora RVI iz Gradiške, Laktaša, Srpca i Prnjavora, usvojeni su Izvještaj o radu Odbora RVI BORS za prošlu godinu i Program rada za 2017. godinu.

Predsjednik Odbora RVI BORS Vojin Gušić rekao je da se rukovodsto Odbora trudi da obiđe sve regionalne obore RVI u Srpskoj i da se na sastancima upoznaju sa aktuelnom problematikom RVI, ali i porodica poginulih boraca i demobilisanih boraca.

Gušić je rekao da BORS, u saradnji sa institucijama Republike Srpske i lokalnim zajednicama, brine o problemima boračke populacije i nastoji da poboljša njihov status i životni standard.

On je rekao da oficiri Vojske Republike Srpske nemaju razloga za nezadovoljstvo jer su prava svih boračkih kategorija uređena zakonom.

Izvor: Srna