latinica  ћирилица
23/04/2017 |  11:41 ⇒ 12:01 | Autor: RTRS

Superliga Srbije: Pobjede Crvene zvezde i Partizana

Fudbaleri Crvene zvezde i Partizana, ostvarili su pobjede, u utakmicama 2. kola plej-ofa Superlige Srbije.
Napredak - C.Zveda - Foto: RTRS
Napredak - C.ZvedaFoto: RTRS

Fudbaleri Crvene zvezde uspješno su prebrodili teško gosotovanje u Kruševcu, i napravili još jedan korak ka odbrani titule u Srbiji. Utakmicu su obilježili glavni arbitar meča, Bojan Nikolić i evro-gol Srđana Plavšića.

Zvezda je povela u 59. minutu iz penala. Poslije Plavšićevog centaršuta, igrač Napretka Šljivić se više naslonio nego što je povukao Ruiza. To je bilo dovoljno sa sudija Nikolić pokaže na bijelu tačku.

Realizator je bio Kanga, njegov četvrti gol ove sezone u prvenstvu.

Najljepši detaš na susretu, dogodio se u 73. minutu, nakon dodavanja Kange, fantastičan gol postiže Plavšić. Sve što je Napredak uspio da u nadoknadi vremena uradi, jeste počasni pogodak preko Vukanovića.

Pored loše igre, Zvezda je došla do važne pobjede poslije poraza u „ vječitom derbiju“ .

Partizan je u derbiju kola pobijedio Vojvodinu 1:0. Već u 32. sekundu utakmice gol za minimalac protiv Novosađana, postigao je Đurđević na pas Leonarda. Bio je to 19. pogodak najboljeg strijelca Superlige.

Susret na stadionu u "Humskoj" pratilo je više od 15 hiljada gledalaca.

Crvena zvezda i Partizan izjednačeni su na vrhu tabele. Obje ekipe imaju po 43 boda, ali u slučaju da oba tima završe sa istim brojem bodova, šampion Srbije biće Crvena zvezda.