latinica  ћирилица
26/04/2017 |  18:43 ⇒ 22:04 | Autor: RTRS

Šibenik - u pucnjavi ubijene tri osobe

Hrvatska policija pronašla je na širem području Šibenika osumnjičenog za trostruko ubistvo u mjestu Brodarica Borisa Luketu, koji je naoružan i prijeti samoubistvom.
Policija - mjesto zločina - Foto: ilustracija
Policija - mjesto zločinaFoto: ilustracija

Iz policije navode da su u toku pregovori sa osumnjičenim, a osim Lukete, u vezi sa ovim ubistvom traga se za još dva muškarca, javlja portal "Indeks".

Policija je ranije saopštila da je pronašla automobil "klio" u kojem se Luketa, po svemu sudeći, udaljio sa mjesta ubistva, a na suvozačevom mjestu pronađeno je i vatreno oružje.

Prema nezvaničnim informacijama, u mjestu Brodarica danas su ubijeni supružnici Milka i Hakija Keranović, a pred njihovom kućom pronađeno je tijelo Ivana Bajića, nekadašnjeg tjelohranitelja "kralja zagrebačkog podzemlja" Zlatka Bagarića.

U kući Keranovića u vrijeme ubistva bio je i njihov sin Kemal, koji je navodno pobjegao za vrijeme napada.

Lokalni mediji prenose da je motiv trostrukog ubistva dug od 420.000 evra koliko su Luketi navodno dugovali supružnici Keranović, koji su zbog duga trebali izgubiti kuću.

Zbog ovog trostrukog ubistva Šibenska županija je pod opsadom policije, čiji pripadnici su raspoređeni na putevima sa dugim cijevima.

Izvor: Srna