latinica  ћирилица
30/04/2017 |  20:23 | Autor: RTRS

"Er Srbija" jača mrežu kratkih letova, ukida se linija za Abu Dabi

Nacionalna avio-kompanija "Er Srbija" saopštila je da će nakon razmatranja petogodišnjeg biznis plana ojačati mrežu kratkih letova i fokusirati se na letove ka evropskim tržištima i da od 29. oktobra neće letjeti za Abu Dabi.
Avio-kompanija Er Srbija (Foto: @airserbia) - Foto: B92
Avio-kompanija Er Srbija (Foto: @airserbia)Foto: B92

"Er Srbija" će opremiti svoje avione "erbas A319" i "erbas A320" užim sjedištima kako bi povećala kapacitete i iskorišćenost aviona, navodi se u saopštenju.

Kompanija ističe da će suspendovati let srednje dužine između Beograda i Abu Dabija, od 29. oktobra 2017. godine, što će "Er Srbiji" omogućiti da avion "A319", koji se koristi na toj ruti, iskoristi na kraćim linijama i tako optimizira svoje prihode, dodaje se u saopštenju.

Kako se ističe, putnici "Er Srbije" i dalje će moći da putuju do glavnog grada Ujedinjenih Arapskih Emirata koristeći usluge "Etihad ervejza", strateškog i kod-šer partnera srpske avio-kompanije, koji će nastaviti da obavlja dnevne letove.

Generalni direktor "Er Srbije" Dane Kondić je rekao da će ti koraci povećati prihod i pomoći da prevaziđu sezonske fluktuacije u saobraćaju, što će omogućiti "Er Srbiji" da održava snažan tempo rasta i ublaži efekte rastućih troškova goriva i ostalih usluga u avio-industriji.

Putnicima koji imaju rezervacije za letove nakon 29. oktobra biće obezbijeđeni alternativni putni aranžmani koji uključuju i karte za letove "Etihad ervejzom", poručila je "Er Srbija".