latinica  ћирилица
02/05/2017 |  15:31 ⇒ 15:32 | Autor: RTRS

Cvijanović: Vlada opredijeljena da pruži podršku u objektivnom informisanju

Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović uputila je čestitku povodom 3. maja, Međunarodnog dana slobode medija, svim novinarima, redakcijama, uredništvima i udruženjima novinara u Republici Srpskoj, ističući da je Vlada opredijeljena da medijima pruži podršku u službi objektivnog i vjerodostojnog informisanja javnosti.
Željka Cvijanović - Foto: RTRS
Željka CvijanovićFoto: RTRS

"U ime Vlade Republike Srpske i svoje ime, upućujem vam iskrene čestitke sa željom da nastavite da profesionalno i odgovorno obavljate svoj posao u što boljim uslovima rada", poručila je Cvijanovićeva u čestitki.

Ona je napomenula da su sloboda izražavanja i slobodni mediji od presudne važnosti za svako demokratsko društvo, saopšteno je iz Biroa Vlade Srpske za odnose sa javnošću.

"Vlada Republike Srpske je opredijeljena da pruži punu podršku i uvijek će biti partner medijima u njihovoj službi objektivnog i vjerodostojnog informisanja javnosti", navodi se u čestitki.

Vlada Republike Srpske, istakla je Cvijanovićeva, ostaje otvorena za saradnju, ali i za konstruktivne kritike zasnovane na argumentima, s ciljem da građani Republike Srpske budu istinito i blagovremeno informisani.

Odlukom iz 1993. godine, Generalna skupština UN proglasila je 3. maj za Svjetski dan slobode medija, da bi podigla svijest država članica o važnosti medijskih sloboda.

Izvor: SRNA