latinica  ћирилица
05/05/2017 |  10:41 ⇒ 10:42 | Autor: RTRS

Migranti više ne mogu ostati u centru Beograda

Prihvatni centar za migrante u Šidu se zatvara, a uskoro će se izmjestiti i migranti iz centra Beograda, kaže državni sekretar Ministarstva rada Nenad Ivanišević.
Migranti - Foto: RTRS
MigrantiFoto: RTRS

"Postignut je dogovor, Komesarijat za izbjeglice je iznio tačne lokacije gdje je svako od tih migranata u gradu, u kojim centrima ima mjesta, napravili smo plan, zajedno ćemo sa NVO tim ljudima jasno reći da je prosto nemoguće više da ostanu tu, nema smisla", rekao je Ivanišević za RTS.

On kaže i da je pročitao zahtjeve ljudi u Beogradu, kojima je neprijatno da kasno prolaze pored Ekonomskog fakulteta, a i da su se i studenti tog fakulteta žalili na ponašanje migranata, koji praktično spavaju u parku.

"Upravo zato je KIRS napravio plan izmještanja migranata iz centra Beograda u narednih 20 dana. Nije ih lako tek tako izmjestiti, prije svega, radi se o živim ljudima, a mi ne želimo da primjenimo silu. To što je neprimjenjujemo, ne pokazuje slabost, već upravo- humanost koju hoćemo do kraja maksimalno da pokažemo", naglašava Ivanišević.

Prema njegovim riječima, u veoma skorom roku u Beogradu, na jedan human način, migrantima u centru Beograda biće ponuđeno da se isele.

Izvor: B92