latinica  ћирилица
12/05/2017 |  22:46 ⇒ 14/05/2017 | 08:31 | Autor: RTRS

Kompozicija "Male vile" pobjednica "Đurđevdanskog festivala dječije pjesme" (VIDEO/FOTO)

Iva Dragojević i Teodora Ratković, pjesmom "Male vile" pobijedile su na 24. "Đurđevdanskom festivalu dječije pjesme", koji je ove godine bio u znaku 50 godina Radija i 25 godina Televizije Republike Srpske.
Đurđevdanski festival - Pobjednici - Foto: RTRS
Đurđevdanski festival - PobjedniciFoto: RTRS

U prepunoj Sportskoj dvorani Borik u Banjaluci održan je 24. po redu međunarodni festival. Devetnaest mališana, đurđevdanskih zvjezdica pjevalo je publici nove dječije hitove.

Festival je otvorila prošlogodišnja pobjednica Aleksandra Tabulina, a u revijalnom programu nastupili su Lukijan Ivanović i dječiji hor "Vrapčići".

Pred takmičarski dio Festivala održana je i revija dječijeg stvaralaštva na kojoj su nastupila: Allegro baletski studio, City jazz plesni studio, Јelena Vidović i Doroteja Sladojević (MaMa Vox muzički atelje), Emilija Boškić, KUD "Sveti Sava" dječiji ansambl, plesni studio Blok, Habanera akademski plesni studio, dječiji hor "Vrapčići", Maxi still plesni stil, Centar "Dajte nam šansu - Zvjezdice". Oni su zagrijali atmosferu pred nastup đurđevdanaca.

RTRS raduje činjenica da je odziv publike bio veliki, zbog samog Festivala i podrške mališanima koji su nastupali, a pogotovo jer sav prihod od ulaznica ide u humanitarne svrhe, i to ЈZU Bolnici Zvornik - Dječijem odjeljenju.

Pobjednička kompozicija Đurđevdanskog festivala 2017 je "Male vile" za koju je muziku napisala Anica Zrilić, a koju su izvele Iva Dragojević i Teodora Ratković.

Drugu nagradu osvojio je autor muzike za kompoziciju "Družba naveki", Genadi Kirilkin, koju je izvela Јana Krutolapova.

Trećom nagradom festivalskog žirija nagrađen je Borče Šabanoski za kompoziciju "Mojata majka", koju je izvela Dragana Јovanovska.

Đurđevdanski festival (Foto: RTRS)

Za najboljeg interpretatora žiri je proglasio Draganu Јovanovsku.

Mila Laketić je osvojila drugo mjesto, Јana Krutolapova treće.

Đurđevdanski festival (FOTO: RTRS)

Najbolji aranžer ovogodišnjeg festivala je Lado Leš za aranžman pjesme "Utihni svijete".

Nagradu za najbolji scenski nastup osvojila je Katarina Prača izvodeći pjesmu "Sutra mi je rođendan".

Najviše SMS-ova stiglo nam je sa porukom GLAS 10, a to znači da je nagradu publike osvojila Nikolina Čakalj izvodeći pjesmu "Treba da se spava".

Lukijan Ivanović (FOTO: RTRS)

Najbolji tekst na ovogodišnjem festivalu napisala je Ana Klepić, za kompoziciju "Uspavanka" koju je izvela Nevena Mrvaljević.

 Nagradu svjetske asocijacije festivala WAF dobila je  Zsanett Buranszki.

Pobjednička kompozicija Đurđevdanskog festivala (Foto: RTRS)

Pokrovitelj Festivala je grad Banjaluka. Prijatelj Festivala je kompanija M:tel. Podršku Festivalu dali su Ministarstvo porodice, omladine i sporta, Lino, Mlijekoprodukt i Robot. Zvanični prevoznik je Autoprevoz i Neobus.

Sponzor nagrade za najboljeg interpretatora je Artist, a medijski pokrovitelji Metromedia, Radio Trebinje, Kontakt radio.