latinica  ћирилица
13/05/2017 |  13:33 ⇒ 13:36 | Autor: RTRS

Doboj: Republičko takmičenje u malom fudbalu za osnovne škole

U Osječanima kod Doboja danas je počelo Republičko finale u malom fudbalu Malih olimpijskih igara Republike Srpske za osnovne škole.
Doboj: Republičko takmičenje u malom fudbalu za osnovne škole - Foto: SRNA
Doboj: Republičko takmičenje u malom fudbalu za osnovne školeFoto: SRNA

Na takmičenju učestvuje po šest muških i ženskih ekipa, koji predstavljaju najbolje osnovne škole u malom fudbalu iz Sarajevsko-romanijske, hercegovačke, banjalučke, prijedorske, semberske i dobojske regije.

Domaćin je Osnovna škola "Radivoje Domanović" iz Osječana uz podršku grada Doboja, a takmičenje se održava u sportskoj dvorani i na otvorenom terenu.

Finale se završava sutra.

Viši stručni saradnik u Ministarstvu porodice, omladine i sporta Republike Srpske Dragan Vuković, koji je otvorio takmičenje, ocijenio je u izjavi Srni da su Male olimpijske igre najvažniji organizacijski projekat za resorno ministarstvo tokom godine.

- Strateški prioritet Ministarstva je da se sport ravnomjerno razvija na području cijele Republike Srpske zbog čega se i vrši disperzija sportskih takmičenja u nastojanju da se obuhvate i manja mjesta - rekao je Vuković.

On je naveo da su u fokusu prvenstveno učenici osnovnih škola gdje se i ostvaraju dobri rezulati.

Potpredsjednik Skupštine grada Doboj Miloš Bukejlović rekao je da ova lokalna zajednica podržava sportske aktivnosti u skladu sa mogućnostima da bi održala status "Grada sporta".

Izvor: SRNA